- Dette er så typisk oss

Espen Hoff oppgitt etter sjansesløseri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no):  Lyn-Viking 0-0

Det endte målløst på Ullevaal i kveld, i en kamp hvor Lyn brant enorme muligheter før pause, men hvor Viking tok over initiativet etter sidebytte.

- Typisk oss

- Dette er typisk oss, og typisk for hele vårsesongen, sa en betuttet Espen Hoff til Dagbladet.no etter kampslutt.

Hoff brant dagens to største sjanser da han misset alene med Anthony Basso i første omgang.

- Vi spiller jo bra fotball, skaper masse sjanser, men klarer ikke å sette ballen i mål. Nå føles dette bare bittert.

- Utrolig potensial

Heller ikke Henning Berg var fornøyd etter kampen. Selv om en rufsete andre omgang gjorde at 0-0 var et greit resultat.

STORSPILTE: Anthony Basso hadde en god kveld i Viking-målet. Her er det nærmest et mirakel at Hoff ikke klarer å sette inn ballen. Foto: Scanpix
STORSPILTE: Anthony Basso hadde en god kveld i Viking-målet. Her er det nærmest et mirakel at Hoff ikke klarer å sette inn ballen. Foto: Scanpix Vis mer

- I første omgang er vi meget bra. Vi skaper masse muligheter og bør score. Jeg er skuffet over resultatet, men vil gi guttene kreditt for måten de jobber på. Spillet viser at det er et utrolig stort potensial i dette laget, sa Henning Berg til Dagbladet.no.

- Men dette er ikke en normal sesong for oss. Suspensjoner, skader og suspensjoner har preget oss siden kampen mot Stabæk. Nå gleder jeg meg til en forhåpentligvis mer normal høstsesong. Vi har alt og spille for.

Enorm Basso

Det var Viking som åpnet best i Ullevaal-sola. «Mirakelmannen» Alexander Ødegaard åpnet friskt, og et aggressivt Viking så ut til å ta Lyn litt på senga.

Kampen endret snart karakter.

Og at Espen Hoff ikke scoret, kan Viking ene og alene takk Anthony Basso i målet for. To ganger ble han flott spilt igjennom alene med keeper, men begge gangene endte skuddet i fanget på Viking-keeperen.

Lars Kristian Eriksen var sammen med Hoff toneangivende for Lyn, og duoen kom gang på gang rundt på venstresida og fikk lagt inn. Bare en strålende Basso i Vikingmålet sørget for at Tessem og Powells hodestøt ikke fant nettmaskene.

Lyn styrte etter hvert det meste på hjemmebane, men Viking var ikke ufarlige på kontringer. Alexander Ødegaard sluknet litt etter hvert, men en arbeidsom midtbane satte i gang en god del angrep etter brudd i midtbaneleddet. Viking kom aldri nærmere enn Peter Kovacs\' volley tidlig i kampen, og omgangen ebbet dermed ut målløst.

Antiklimaks etter pause

Etter en morsom førsteomgang, ble den andre noe av et antiklimaks. To gjerrige lag skapte få målsjanser, og mye av spillet foregikk på midtbanen. Begge lagene kom til enkelte halvsjanser, men få klare muligheter.

Nærmest var Viking da Øyvind Svenning da han klemte til fra kort hold rett på keeper. Lyn falt sammen etter en god førsteomgang, og produserte knapt målsjanser etter sidebytte.

-Slitne spillere

Henning Berg har forklaringen på hvorfor Lyn-spillerne ikke klarte å følge opp den gode førsteomgangen.

- Mange av gutta ble slitne. Vi har slitt med skader og suspensjoner i hele år, og har heller ikke en like bred tropp som RBK og Brann. De som har spilt alt begynner å kjenne det, etter en lang vinter med Royal League.

- Tenker du å styrke laget i sommerpausen?

- Vi får tilbake både Edu og Bala, og der har du to hurtige folk med gjennombruddskraft. I tillegg får vi Rasmus Daugaard på fri overgang fra FC Midtjylland. Han er en solid høyreback som er god både offensivt og defensivt. Da tror jeg vi skal være fornøyd.

-Men du vil ikke hente en ny spiss for å løse scoringsproblemet?

-Jeg skulle gjerne ha sett at vi scorer flere mål, og vi får to angrepsspillere i Bala og Edu. Det kan bli viktig for oss, og jeg tror ikke vi kommer til å hente flere, svarte Henning Berg Dagbladet.no. 

Ingen festforestilling

Vikingtrener Tom Prahl var etter kampslutt mellomfornøyd med dagens kamp.

-Det var vel ikke akkurat noen festforestilling vi fikk se her i dag. Vi er dårlige i første omgang, men mye bedre i andre omgang.

Og med to lag som var gjerrige bakover, men sleit med angrepsspillet, så endte det målløst på Ullevaal. I en kamp hvor Lyn var klart best før pause -  og Viking etter.

PS: Lyn presenterte sin nyervervelse i pausen. Rasmus Daugaard kommer fra FC Midtjylland og uttalte at han valgte Lyn på grunn av den flotte fotballen, og at han gledet seg til å komme i gang.

•Din kommentar: Hva må Lyn og Viking gjøre for å score mål?

<B>MIDTBANEDUELL:</B>Stefan Gislason var nok en gang stødig på Lyn-midtbanen, mens Jone Samuelsen vokste seg god utover i andre omgang.
<B>GOD SVENNING:</B>Øyvind Svenning leverte en ny god kamp for Viking som venstre back i kveld.
COMEBACK KID: Alexander Ødegaard gjorde comeback i kveld etter skadeavbrekket. Han åpnet friskt,men ble sliten utover kampen.