- Dette er samfunnets erkjennelse av hvilke lidelser ofrene har vært igjennom

Bistandsadvokat Christian Lundin mener størrelsen på voldsoffererstatningen til 22. juli-ofre bør vise hva de har vært utsatt for.

VIL HA HØYERE VOLDSOFFERERSTATNING: Bistandsadvokatene Christian Lundin og Nadia Hall presenterte mandag klagebehandlingen av 22. juli-ofrenes oppreisningsbeløp for Erstatningsnemnda for voldsofre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL HA HØYERE VOLDSOFFERERSTATNING: Bistandsadvokatene Christian Lundin og Nadia Hall presenterte mandag klagebehandlingen av 22. juli-ofrenes oppreisningsbeløp for Erstatningsnemnda for voldsofre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erstatningsnemda for voldsofre startet mandag sin to uker lange muntlige høring, som skal avgjøre den endelige voldsoffererstatningen til berørte etter 22. juli.

På høringens første dag gikk bistandsadvokat Christian Lundin og Nadia Hall detaljert inn på Breiviks planlegging av terrorangrepene, bomben i regjeringskvartalet og massedrapene på Utøya. I de to ukene som følger vil fjorten pilotsaker gjennomgås, som skal danne grunnlag for voldsoffererstatning til alle de fornærmede etter terroren.

- I åpenbar livsfare Bistandsadvokatene brukte mye tid på å skildre grusomhetene i terrorangrepene på den første høringsdagen. Blant annet hva slags skade forskjellig type ammunisjon lager på en menneskekropp, og at våpnene som ble benyttet på øya kunne ha nådd personer på landsiden.

-Personene på landsiden var i åpenbar livsfare, da de reddet ungdommene, sa Hall under høringen.

- Det var foretatt nøye forberedelser og en komplisert prosess over tid. Det viser grovheten i dette, uttalte hun.

Forventer at beløpet økes Til Dagbladet sier Christian Lundin at de forventer at beløpene økes drastisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer