Smitteutbruddet i Hammerfest

- Dette er selve beviset

Ingunn Sagemyr Johansen (46) er bare en av nesten 300 hammerfestinger som har fått påvist corona. Det samme har sønnen som ligger på sykehus.

SMITTET: Ingunn Sagemyr Johansen er en av mange som er smittet av coronaviruset i Hammerfest. Hun er fotografert hjemme i huset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SMITTET: Ingunn Sagemyr Johansen er en av mange som er smittet av coronaviruset i Hammerfest. Hun er fotografert hjemme i huset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMMERFEST (Dagbladet): - Det starta med at jeg kjente en slags kiling i halsen. Deretter fikk jeg en kraftig forkjølelse. Da svaret på testen kom, forventet jeg at jeg hadde fått corona. Smitten har jo eksplodert her.

Mens reinsdyrene løper fritt i gatene, sitter Ingunn Sagemyr Johansen (46) i isolasjon. Dagbladet møter henne på behørig avstand. Regnet pisker i vinden, mens Johansen sitter trygt inne i leiligheten sin. Det samme gjør minst en fjerdedel av Hammerfest.

Rudolf og vennene hans har ikke kommet ned til sentrum på grunn av pandemien, men har nå større plass å boltre seg på enn tidligere.

Bare i løpet av fredagen ble det registrert 24 nye smittetilfeller. Det betyr at kommunens lokale smittetall nå er oppe i 265. Flere personer er også ute av isolasjon. I tillegg er rundt 2700 personer i smittekarantene. Et ukjent antall sitter i ventekarantene.

Sønn på sykehus

- Mest sannsynlig så har jeg blitt smitta av sønnen min eller en av hans kompiser. Jeg vet jo at man skal holde seg unna dem som har fått påvist viruset, men du vet jo hvordan vi mødre er. Vi vil jo ta vare på barna våre. Jeg var innom han og leverte noe Paracet og andre ting han behøvde da han ble smitta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer