FISKELYKKE:

- Dette er sensasjonelt, og er ny verdensrekord i Nordsjøen

Peter Arambasic fisket opp en rekordstor lange fra Statfjord C-plattformen.

STOLT FISKER: 56-årige Peter Arambasic elsker å fiske, og har vært en ivrig sådan helt siden barndommen. I går satte han ny rekord da han fisket opp en lange som var lenger enn ham sjøl, som er 184 cm høy. - Det er helt vilt, sier han sjøl. Foto: Kollega og like ivrig fisker, Stig
STOLT FISKER: 56-årige Peter Arambasic elsker å fiske, og har vært en ivrig sådan helt siden barndommen. I går satte han ny rekord da han fisket opp en lange som var lenger enn ham sjøl, som er 184 cm høy. - Det er helt vilt, sier han sjøl. Foto: Kollega og like ivrig fisker, Stig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
FIKK IKKE SOVE: Peter Arambasic har knapt sovet i natt, etter Nordsjø-rekord-fangsten. Foto: Kollega Stig
FIKK IKKE SOVE: Peter Arambasic har knapt sovet i natt, etter Nordsjø-rekord-fangsten. Foto: Kollega Stig Vis mer

Aldri før har østerrikeren Peter Arambasic (56) vært mer fornøyd over at han droppet treninga si, enn på nordsjø-plattformen Statfjord C i går. Han valgte i stedet å prøve fiskelykken. Så nappet det.

- Jeg kjente at det var noe stort på kroken, og ringte raskt kontrollrommet fordi jeg skjønte at jeg måtte få hjelp, sier en svært gira Peter Arambasic på telefon fra plattformen.

Trent fisker

Han har knapt sovet i hele natt. Fiskekicket fra i går kveld sitter i kroppen fremdeles.

- Jeg er en ivrig fisker og godt trent. Jeg dro fisken de 150 meterne opp til vannoverflaten. Der var kollegene klare med en stor kurv. Vi klarte å få fisken oppi, og fikk den opp de 40 meterne opp til rekka. Det hadde ikke gått uten hjelp, sier Arambasic.

SKITT FISKE: Peter Arambasic måler 184 centimeter, men ble slått av sin egen lange, som er måler hele 198 cm. Foto: Kollega Stig
SKITT FISKE: Peter Arambasic måler 184 centimeter, men ble slått av sin egen lange, som er måler hele 198 cm. Foto: Kollega Stig Vis mer

Fortsetter:

- Dette var helt sensasjonelt, og det er ingen som har fått en så stor fisk i Nordsjøen. Langen var 35 kilo og 198 centimeter lang. Det er helt vilt!

Fiskekongen

Østerrikeren Peter har alltid likt å fiske. Han bodd i Norge i over 30 år, og har jobbet på plattform i 30 år. Han fisker jevnlig, og husker fremdeles godt da han satte sin forrige fiskerekord, med en lange på 16 kilo.

- Men like etter ble jeg slått, av en som tok opp en lange på 22 kilo. Nå er det jeg som er kongen, sier Arambasic og ler.

Forteller at «hele plattformen nå snakker om fangsten hans».

- Det er min livs opplevelse. Langen fikk jeg på krok, og med en gummimark.

Fiskene er som folk

Mannskapet på Statfjord C-plattformen har lov til å ta med seg litt fisk hjem, og har mange ivrige fiskere.

- Jeg fisker mye, og prøver å gjøre det mellom klokka 18 og 20 om kvelden og mellom 06 og 08 om morgenen. Fiskene er som oss: Mest sultne om morgenen og kvelden, sier Arambasic.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer