- Dette er seriemorderen

Trolig nyter han avisoppslagene. Se den skremmende profilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nettutgaven til Sky News har fått David Wilson, professor i krimonologi ved University of Central England, til å sette opp hovedtrekkene i profilen til den ene mannen som etter alt å dømme har drept minst fem prostituerte kvinner fra Ipswich i løpet av svært kort tid.

Hvit og målrettet

Dette er de viktigste punktene i den forholdsvis vidtrekkende profilen:

• Drapsmannen er trolig en hvit mann, mellom 25 og 49 år gammel. De fleste gjerningsmenn i denne kategorien dreper personer med samme etniske bakgrunn.

• Han er kjent i Ipswich-området og har kanskje en jobb der. Men han er ikke nødvendigvis bosatt i området.

• Seriemorderen nyter trolig medieoppmerksomheten i kjølvannet av forbrytelsene hans.

• Han jakter på prostituerte fordi de er lette å få tak i og sårbare for overfallene. Han kommer ikke til å velge ofre som ikke er prostituerte.

• Trolig kjent for politiet fra før, da han har utøvd vold i andre sammenhenger før drapene startet.

PUSLESPILL: Politiet har fått over 2200 tips i løpet av kort tid, men skal ennå ikke ha fått troverdig informasjon om konkrete personer eller mistenkelige kjøretøy. Foto: SCANPIX/REUTERS
PUSLESPILL: Politiet har fått over 2200 tips i løpet av kort tid, men skal ennå ikke ha fått troverdig informasjon om konkrete personer eller mistenkelige kjøretøy. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

• Han føler seg trygg på måten han kvitter seg med likene på

Kan forflytte seg

• Etter hvert som antallet drap øker, kommer han til å gjøre feil som kan hjelpe politiet i etterforskningen.

• Det er mulig at han vil flytte på seg og fortsette drapsraidet i et annet område, kanskje nærliggende Norwich.

• Minst ett av ofrene ble kvalt. Kvelning er en intim handling, og det tar tid før døden intreffer. Drapsmannen får en følelse av makt under handlingen.

• Det første offeret (politiet vet ennå ikke hvem det er, red. anm.) og hennes venner er svært viktig, fordi seriemorderen kan ha kjent denne kvinnen.

Wilson har også merket seg at drapene minner om to andre saker. Den ene er seriemorderen Robert Black som drepte tre jenter i Skottland på 1980-tallet, den andre er Peter Moore, en kinosjef som tok livet av fire menn i Wales i 1995.

- Dette er seriemorderen
<B>SPRENGT KAPASITET:</B> Selv om over 100 politifolk fra det lille politidistriktet i Øst-England jobber på spreng med de fem drapene, har det vært høys nødvendig å rekvirere hjelp både fra Scotland Yard og kolleger fra andre distrikter.