Politiet med ny informasjon:

- Dette er siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

Politiet går ut med tidspunktet for når kvinnen skal ha blitt bortført fra sitt hjem.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Foto: Interpol
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Foto: Interpol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i en pressemelding tirsdag. Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra hjemmet sitt onsdag 31. oktober.

- Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem klokka 09.14. Tom Hagen dro på jobb ca. kl. 9.00, og var tilbake i boligen ca. 13.30. Politiet ble varslet en drøy halvtime senere, opplyser etterforskningsleder Tommy Brøske i pressemeldingen.

Ifølge politiet er de kriminaltekniske åstedsundersøkelsene ute og inne på eiendommen til ekteparet i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog nå fullført.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Video: Politiet Vis mer Vis mer

Over 800 tips

Det har siden politiet gikk ut offentlig med saken onsdag i forrige uke, kommet inn en stor mengde tips. Tirsdag morgen opplyser politiet at det har kommet over 800 tips i løpet av de siste seks dagene.

- Tipsene omhandler både personer, kjøretøy, mulige skjulesteder og andre observasjoner. Vi har også mottatt konkrete tips på de to personene som er fanget opp av overvåkningskameraene ved Futurumbygget, men disse er foreløpig ikke identifisert, sier Brøske i pressemeldingen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere innholdet i tipsene nå.

De etterlyste

Det nærmer seg elleve uker siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Store ressurser er satt inn i etterforskningen. Likevel er status den samme som den var på formiddagen 31. oktober i fjor: Hagen er sporløst forsvunnet.

Torsdag i forrige uke gikk politiet ut og etterlyste tre personer i forbindelse med saken. De tre ble fanget opp av sikkerhetskameraer utenfor milliardær og ektemann Tom Hagens arbeidsplass morgenen hans kone forsvant.

FORSVINNINGSSAKEN: 75 døgn er gått, og politiet har fått inn over 500 tips. Anne-Elisabeth Hagens forsvinning er fortsatt et mysterium. Reporter: Jesper Finsveen. Video: Nina Hansen Vis mer

En av personene, en syklist, har meldt seg til politiet og er blitt sjekket ut av saken. To menn gjenstår å identifisere - «telefonmannen» og «luemannen», som ble fanget opp av kameraene ved Futurum-bygget henholdsvis 07.36 og 08.00 31. oktober.

- Vi gjør oss noen tanker siden de fremdeles ikke har meldt seg, til tross for massiv eksponering i media. De har fremdeles status som vitner. Men det at de ikke har meldt seg, svekker ikke akkurat mistanken om at de kan ha noe med saken å gjøre. Man skal ha ganske gode grunner dersom man ikke har fått med seg etterlysningen, sa Brøske til Dagbladet mandag.

Søk i vann

Politiet har tidligere uttalt at det er aktuelt å søke i innsjøen Langvannet, som ligger like ved ekteparet Hagens bolig. Etter det Dagbladet kjenner til, skal politiet også ha holdt oppsyn på Kvitfjell, der Hagen-paret eier en rekke hytter.

Brøske ville mandag verken bekrefte eller avkrefte hvorvidt hytta på Kvitfjell har vært undersøkt.

- Når det gjelder søk i Langvannet, så er det ikke tatt stilling til om eller når dette vil bli gjennomført, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer