Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er skremmende. Jeg skjønner ikke at sånt kan skje

Årdal-ordfører Arild Ingar Lægreid har iverksatt full kriseberedskap.

- SKREMMENDE: Årdal-ordfører Arild Ingar Lægreid omtaler busskapringen som skremmende og uforståelig. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
- SKREMMENDE: Årdal-ordfører Arild Ingar Lægreid omtaler busskapringen som skremmende og uforståelig. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Valdresekspressen mellom Sogn og Oslo ble kapret ved 17.35-tiden mellom Årdal og Tyin. NRK melder at tre personer døde i kapringen.

Like før klokka 19.00 bekreftet politiet at gjerningsmannen, som ble observert med våpen inne i bussen, er pågrepet. Den antatte gjerningsmannen fraktes til sykehus med kuttskader.

- Vi fikk akkurat melding fra Sogn og Fjordane om at gjerningsmannen er pågrepet, sier operasjonsleder André Kråkenes ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Arild Ingar Lægreid er ordfører i Årdal, han er forferdet over nyheten om at Valdresekspressen er kapret.

- Dette er skremmende. Jeg skjønner ikke at sånt kan skje, sier Lægreid til Dagbladet, like før det blir bekreftet at tre personer ble drept under busskapringen.

Lægreid forteller at kommunen har opprtettet krisesenter og samlet fagpersonene de trenger. Det er også opprettet et pårørendesenter, der de som har behov for det kan møte direkte.

Pårørendetelefonen har nummer: 61 36 59 00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media