- Dette er slutten på Hongkong

Beijing vil tvinge igjennom streng sikkerhetslov.

ANSPENT: Politiet krangler med pressen under en vake i Hongkong i forrige uke. Foto: Geovien So / Zuma / NTB Scanpix
ANSPENT: Politiet krangler med pressen under en vake i Hongkong i forrige uke. Foto: Geovien So / Zuma / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Deler av demokratibevegelsen i Hongkong ser svært svart på utfallet av Folkerepublikken Kinas folkekongress, som nå er samlet i Beijing. Kongressen har foreslått å innføre en ny sikkerhetslov for Hongkong, hvor blant annet «separatisme» og «undergraving av det nasjonale regimet» blir forbudt.

- Dette er slutten på Hongkong. Beijing, Folkerepublikken Kinas statsråd [landets regjering], har fullstendig brutt sitt løfte til Hongkongs folk, sier Dennis Kwok, som sitter i territoriets lovgivende forsamling, ifølge The Guardian.

Også andre demokratiforkjempere bruker tilsvarende ordlyd for å beskrive hva de synes om den nye sikkerhetsloven, som trolig blir vedtatt om få dager.

- Dette er slutten på Hongkong, det er som om det er slutten på vårt hjemland, sier representant Tanya Chan ifølge NBC News.

Egen oppføring

Hongkong nyter en stor grad av autonomi fra Fastlands-Kina, og figurerer for eksempel som egen oppføring i en mengde oversikter, blant annet i Worldometers liste over coronavirussmitte, og i lister over reiserestriksjoner per land/territorium.

Territoriet, som var britisk koloni fram til 1997, eksisterer under systemet «ett land, to systemer», og betegnes som en «spesiell administrativ region» (SAR). Det medfører at Hongkong har en helt annen forfatning og lovgivning (for en stor del nedarvet fra britene) enn Folkerepublikken, samt et kapitalistisk system, ytringsfrihet og fri presse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer