- Dette er spennende, det er trolig noe skriftlig

Nedtellingen til den store åpenbaringen har startet i Fjære kirke. Hemmeligheten kommer før klokka 13.

SEREMONIMESTEREN ER KLAR:  Kateket Kjell Olav Haugen vokter røret med det rare i under gudstjenesten i formiddag. - Jeg håper den ikke inneholder noe som kan bringe folk i forlegenhet, sier han. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
SEREMONIMESTEREN ER KLAR: Kateket Kjell Olav Haugen vokter røret med det rare i under gudstjenesten i formiddag. - Jeg håper den ikke inneholder noe som kan bringe folk i forlegenhet, sier han. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FJÆRE/OSLO (Dagbladet): Her er røret med det rare i.

Etter formiddagens gudstjeneste i tradisjonsrike Fjære kirke kommer åpenbaringen av den hundre år gamle hemmeligheten som har skjult seg i den rødmalte metallsylinderen siden 17. mai 1914.

Terje Vigen, mannen som rodde til Danmark for å hente brødkorn under Napoleonskrigen, skal ligge gravlagt her.

Datoen peker mot forrige store grunnlovsjubileet.

Nå er tiden overmoden for å sprette forseglingen på tidskapselen som har hengt på veggen i kirketårnet med det påmalte budskapet «Minne Fraa Fjære Kyrkje 17. Mai 1914. maa ikkje aapnas fyr næste Jubilæum.»

Og seremonimester Kjell Olav Haugen er spent under nedtellingen. Kateketen med 38 års ansiennitet har fått det ærefull oppdraget.

Fullsatt kirke

- Venter dere fullsatt kirke i dag?

- Ja, men ikke bare på grunn av dette. Vi feirer jo et grunnlovsjubileum og biskop Stein Reinertsen er her. Men det kommer nok noen nysgjerrige også, sier Haugen til Dagbladet like før gudstjenesten. - Hva tror du det er inne i beholderen? - Antakelig noe skriftlig, og kanskje bilder. Historiske ting, ja, dette er spennende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer