Dette er sporene Breivik har lagt igjen etter seg

Begynte med våpentrening i 2005. Besøkte nasjonalister i Hviterussland. Deltok på høyreekstreme nettsider. Handlet svovel, beskyttelsesdrakt og eksplosiv væske på nett.

ISOLERTE SEG OG JOBBET MED SIN GRUSOMME PLAN: Anders Behring Breivik begynte med pistoltrening i 2005. Siden engasjerte han seg mer og mer for å oppfylle sin plan. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ISOLERTE SEG OG JOBBET MED SIN GRUSOMME PLAN: Anders Behring Breivik begynte med pistoltrening i 2005. Siden engasjerte han seg mer og mer for å oppfylle sin plan. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Anders Behring Breiviks eget manifest har han brukt ni år på å planlegge og forberede angrepet på regjeringskvartalet og Utøya. Politiet mener han har brukt deler av de siste tre årene på angrepene. Han var i perioden arbeidsledig og bodde mesteparten av tiden hjemme hos moren.

Sporene han har lagt igjen etter seg viser at han besøkte nasjonalister i Hviterussland og fikk skyteopplæring i Norge i 2005. I 2008 finnes de første registrerte hatytringene på høyreekstreme sider på nettet. I 2010 handlet han mye våpenutstyr på nett.

Her er oversikten:

DRAR TIL HVITERUSSLAND:

• 4. til 11. mars 2005: Hviterussiske myndigheter bekrefter at Breivik var i landet disse datoene, og ifølge Mikhail Reshetnikov, leder av et nasjonalistisk parti, har han vært der flere ganger, ifølge Gazeta. Tidligere i 2011 skal han ha deltatt på militærtrening i en lukket leir. Reshetnikov hevder Breiviks kodenavn i Hviterussland var «Viking».

MELDER SEG INN I PISTOLKLUBB:

• 2005: Oslo pistolklubb har opplyst at Anders Behring Breivik har vært medlem av klubben fra 2005 til 2007 og siden juni 2010. Breivik deltok på 13 organiserte fellestreninger og én konkurranse siden juni 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer