-Dette er sprøyt, Storberget

Justisminister Knut Storberget anklages for ikke å fortelle hele sannheten til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

REDEGJØR OM KOMMISJONS-BRÅKET: Justisminister Knut Storbergets svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen slaktes. Foto: Katarina Theis-Haugan / SCANPIX
REDEGJØR OM KOMMISJONS-BRÅKET: Justisminister Knut Storbergets svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen slaktes. Foto: Katarina Theis-Haugan / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): I dag tidlig la justisminister Knut Storberget fram gode nyheter på en pressekonferanse om DNA-reformen.

Samtidig slaktes hans redegjørelse til kontroll- og konstitusjonskomiteen om den såkalte kommisjons-saken.

I redegjørelsen skamroser Storberget nylig avgått leder av Rettsmedisinsk kommisjon, Randi Rosenqvist.

Men smigeren fører ikke fram. Rosenqvist mener statsrådens redegjørelse til kontrollorganet preges av utelatelser og bortforklaringer.

- Storberget legger ikke fram hele historien, sier Rosenqvist til Dagbladet.no.

Bekymrings- meldingerMandag mottok kontroll- og konstitusjonskomitéen Storbergets redegjørelse for påstandene om at justisdepartementet har vingeklippet Rettsmedisinsk kommisjon, en sentral aktør innen norsk rettssikkerhet.

Bakgrunnen er to bekymringsbrev fra henholdsvis kommisjonens nylig avgåtte leder, Randi Rosenqvist, og leder av kommisjonens rettspsykiatriske gruppe, Synne Sørheim.

Sørheim ble før påske tilbudt å overta som leder. Hun takket nei da hun oppfattet at departementet ønsket å gi den nye lederen munnkurv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer