NY BARNE- OG FAMILIEMINISTER: 27 år gamle Ida Lindtveit Røse tar over for Kjell Ingolf Ropstad. Vis mer

Dette er statsrådens kunder

Ida Lindtveit Røse (27) går fra jobb i First House til å vikariere for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Her er oversikten over hvem hun har jobbet for.

Publisert

Påtroppende barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse har hatt følgende kunder mens hun jobbet i konsultentselskapet First House:

  • Norsk olje og gass
  • NHO
  • Norsk Takst
  • Prosafe SE
  • Interel France SAS
  • Lederne
  • Roche Norge AS
  • Euronext
  • Harald A Møller AS

Det opplyser First House på sine nettsider.

Røse skal vikariere som barne- og familieminister, mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappaperm. Hun blir tidenes yngste statsråd.

Kritisert

Røses overgang mellom PR-bransjen og politikken har blitt kritisert fra flere hold.

- Hun virker dyktig og godt kvalifisert på alle måter, men det jeg er kritisk til er at regjeringen nok en gang velger en statsråd med bakgrunn fra First House, sa MDG-politiker Eivind Trædal til Dagbladet i helga.

Han mener at dette har blitt problematisert flere ganger, blant annet i Stoltenberg-regjeringen med Bjarne Håkon Hanssen og sist med Sylvi Listhaug (Frp) og Tor Mikkel Wara (Frp) som begge kom fra jobb i First House.

- For veldig mange ser det ut til å være en slags svingdør, der en enten utøver politisk makt, eller selger den til høystbydende. Det er problematisk for demokratiet om PR-byråene blir en innbytterbenk for partiene, mener Trædal.

- Naturlig valg

Kjell Ingolf Ropstads statssekretær Julian Farner-Calvert (KrF) blir også statssekretæren til Røse. Også han har jobbet i First House.

Han videreformidler Ropstads svar på blant annet Trædals kritikk:

«Ida Lindtveit Røse var et naturlig valg som min statsrådsvikar. Vi valgte henne fordi hun er en dyktig politiker, har hatt viktige verv i partiet og jeg mener hun kan nå langt i politikken. Det at hun tidligere har jobbet noen måneder som konsulent mener jeg ikke kan diskvalifisere henne fra å gjøre en god jobb i regjering. Det er også verdt å minne om at Ida kommer fra jobben som gruppeleder.

Alle som jobber i regjering, har et ansvar for å vurdere sin habilitet. Det hender at statsråder er inhabile i behandlingen av enkeltsaker, da håndteres dette på en skikkelig måte», sa Ropstad til Dagbladet i helga.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer