- Dette er sterkt beklagelig

Landbruks- og matminister reagerer kraftig på at noen skal ha plassert syke rever på en pelsfarm.

UNDERGRAVER TILLITEN: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk mener det undergraver tilliten til alle dyrevernsorganisasjoner at to syke rever som ikke hører til på en pelsfarm er funnet der. Brekk presiserer at han ikke tar standpunkt til hvem som har plassert dyrene på gården, og mener mange dyrevernere gjør en god jobb.
Foto: Christian Thomassen / SCANPIX
UNDERGRAVER TILLITEN: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk mener det undergraver tilliten til alle dyrevernsorganisasjoner at to syke rever som ikke hører til på en pelsfarm er funnet der. Brekk presiserer at han ikke tar standpunkt til hvem som har plassert dyrene på gården, og mener mange dyrevernere gjør en god jobb. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har fått med seg innholdet i Dagbladets sak om pelsdyrgården i Gudbrandsdalen som, ifølge DNA-bevis, har fått to syke rever plantet hos seg.

- Hvis det stemmer at syke rever er blitt passet ut på en gård, er dette sterkt beklagelig. Det går ikke bare ut over dyra på gården, men er i tillegg skadende for dyrevernere. Sabotasje som dette vil diskreditere alle dyrevernsorganisasjoner, sier Brekk.

Nye undersøkelserHan har bedt Mattilsynet om å undersøke samtlige pelsdyrfarmer i Norge på nytt etter at bildene fra aktivistorganisasjonen Nettverk for dyrs frihet ble lagt fram.

- Denne dokumentasjonen var nødvendig å følge opp. Jeg vil ha resultatene fra de nye undersøkelsene i løpet av få dager. Vi jobber knallhardt med dette nå, sier Brekk.

Strengere kravHan presiserer at målet er å bedre forholdene på rev- og minkgårder i Norge.

- Nå skal vi innføre strengere krav til dyrevelferden. Eierne av pelsdyrfarmer må gå igjennom sine rutiner selv om det viser seg at to av dyrene ikke stammer fra gården der de ble tatt bilde av, sier Brekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer