NOEN STØRRE? Fisker Knut Henning Adamsen lurer på om ikke han og skipper Tom Vegar Kiil nå står bak verdensrekorden i markering av kvinnedagen. Foto: Marinetraffic.com
NOEN STØRRE? Fisker Knut Henning Adamsen lurer på om ikke han og skipper Tom Vegar Kiil nå står bak verdensrekorden i markering av kvinnedagen. Foto: Marinetraffic.comVis mer

- Dette er større enn de største kornsirkler. Det må jo være verdensrekord i markering av kvinnedagen

Fiskerne Knut Henning Adamsen og Tom Vegar Kiil brukte båten for å tegne gratulasjonskort til alle kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Adamsen og Kiil er for tida på skreifiske utenfor Sørøya i Vest-Finnmark. Men i og med at orkanen Jorunn har varslet sin ankomst, måtte de to fiskerne droppe å dra ut på det store havet i formiddag.

Det var da de fikk ideen om å utføre den noe spesielle hyllesten av kvinnen på selveste kvinnedagen.

- Dette er en hyllest til damene våre der hjemme, men også en hyllest til alle kvinner, sier Knut henning Adamsen til Dagbladet.

Imponert Selv har han kone og to døtre på østlandet som han ikke får se før torskefisket er over i april/mai.

- Vi snakker daglig sammen på telefon, men det er klart det blir litt sårt av og til, spesielt på store dager, sier Adamsen.

Han er dypt imponert over sin medfisker og skipper som tegnet det vakre gratulasjonskortet til kvinnene på selveste 8. mars.

- Vi snakker om utsøkt manøvrering, sier Adamsen som tror de står bak et stunt det vil bli vanskelig å matche.

- Dette er mye større enn de største kornsirkler. Det må jo være verdensrekord i markering av kvinnedagen.

- Kjærlighet Ved hjelp av båtens AIS-system brukte skipper Tom Vegar Kiil rundt halvannen time på å tegne kvinnesymbolet og hjertet.

- Den store ringen har en diameter på to kilometer. Total rute fra hjertestart til symbolslutt er på rundt ti nautiske mil. Det kaller jeg kjærlighet! sier Knut Henning Adamsen.

GRATULERER, KVINNER! AIS-plotten fra Reisaværingen viser at Knut Henning Adamsen (t.h) og skipper Tom Vegar Kiil tilbakela rundt ti nautiske mil for å tegne et hjerte og et kvinnesymbol. Foto: Privat
GRATULERER, KVINNER! AIS-plotten fra Reisaværingen viser at Knut Henning Adamsen (t.h) og skipper Tom Vegar Kiil tilbakela rundt ti nautiske mil for å tegne et hjerte og et kvinnesymbol. Foto: Privat Vis mer