PREGET: Konsernsjef i Hurtigruten ASA, Olav Fjell i en fortrolig samtale med kaptein på «MS Nordlys» John Tindvik på hotell Rica Parken. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
PREGET: Konsernsjef i Hurtigruten ASA, Olav Fjell i en fortrolig samtale med kaptein på «MS Nordlys» John Tindvik på hotell Rica Parken. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / DagbladetVis mer

- Dette er svært tungt

«Nordlys»-kaptein John Tindvik mistet to mann i brannen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Det var en svært preget og ordknapp kaptein Dagbladet møtte sent i går kveld
John Tindvik førte MS «Nordlys» da skipskatastrofen utspant utenfor Ålesund i morgentimene i går.

Tindvik sier til Dagbladet at han opplever situasjonen som svært tung. Han er spesielt preget av tapet av to kollegaer om bord.

- Det var en situasjon alle opplevde som dramatisk og som utviklet seg tragisk. Vi har mistet to medarbeidere og det er svært tungt, sier Tindvik.

Han beskriver selve evakueringen av MS «Nordlys» som godt utført.  

- Jeg føler at alt som skulle fungere, fungerte. Også våre innøvde rutiner om bord fungerte helt etter boka, sier han og legger til at nødmeldingene skipet sendte, ble riktig fulgt opp.

- Da vi varslet redningsetatene fungerte alt som det skulle, sier han.  

Nå er både mannskap og passasjerer innlosjert på hoteller rundt om i Ålesund. Kapteinen forteller at han har fulgt opp sitt mannskap og beretter om at de etter forholdene nå har det bra.

Konsernsjef i Hurtigruten ASA, Olav Fjell og styreleder Trygve Hegnar møtte kapteinen i resepsjonen på Rica Parken hotell i Ålesund.

- Dette er bare tragisk. Det er utrolig trist at vi har mistet to fra mannskapet. Da jeg fikk melding om de to var omkommet, dro jeg opp fra Oslo med en gang, forteller Trygve Hegnar til Dagbladet. 

- Hurtigruta er et ikon, så når dette skjer er jo dette helt forferdelig. Det er veldig tungt og alvorlig det som har skjedd, sier han til Dagbladet.

207 av 262 om bord var passasjerer. Tre Sea King-helikoptere, to kystvaktskip, redningsskøyter og «andre ressurser» deltok i redningsaksjonen. Havarikommisjonen har startet arbeidet for å undersøke hvordan brannen kunne starte i maskinrommet på «Nordlys».