Dette er symptomene

Feber, vondt hals, kroppsverk og hodepine.

FEBERSØK: Reisende blir scannet med instrumenter som måler kroppstemperatur ved Suvarnabhumi-flyplassen i Bankok. Feber er et av symptomene på svineinfluensaen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI
FEBERSØK: Reisende blir scannet med instrumenter som måler kroppstemperatur ved Suvarnabhumi-flyplassen i Bankok. Feber er et av symptomene på svineinfluensaen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svineinfluensa har mange av de samme symptomene som vanlig, sesongbasert influensa, melder Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider.

Dette inkluderer feber, hoste, vond hals, kroppsverk, hodepine, frysninger og tretthet. I tillegg har noen pasienter hatt diaré og oppkast, mens det fra Mexico er blitt meldt om enkelte symptomer som likner alvorlig lungebetennelse.

• Les alle rådene i FHI.no-s spørsmål og svar-seksjon.

Hvordan unngå smitteViruset smitter fra person til person, for eksempel gjennom nær kontakt, hosting og nysing. Man kan også få sykdommen fra smittede griser eller steder hvor de har oppholdt seg.

Under en pressekonferanse i dag presiserte helsemyndighetene at man ikke kan bli smittet ved å spise grisekjøtt.

Et svært viktig tiltak for å hindre spredning er hyppig og grundig håndvask med såpe og vann, akkurat som ved den vanlige influensaen. FHI sier at også alkoholbaserte desinfikasjonsmidler er effektive.

Videre bør man unngå nær kontakt med syke. Er man i et område hvor smitten har brutt ut, så anbefales det å holde seg unna steder med høy tetthet av mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer