Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Dette er terror og det er Hamas som står bak»

Siv Jensen havnet i rakettangrep i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Baby drept i Gaza

(Dagbladet.no:) Frp-formannen er på besøk i Israel og havnet midt opp i angrepet da hun besøkte grensebyen, melder P4

Jensen forteller til Dagbladet.no på telefon at det var en dramatisk opplevelse:

- Det stemmer at jeg har vært gjennom en rakettevakuering ved Gazastripen. Jeg måtte løpe inn i et tilfluktsrom, men vi klarte oss bra. Dette er mye mer dramatisk for sivilbefolkningen her nede som lever med frykten for dette hver eneste dag, sier Jensen. 

- Slutt å romantisere konflikten

Både en barnehage og en skole like i nærheten ble truffet av rakettene, som ble skutt opp fra Gaza.

- Dette er forferdelig fordi det er en så tydelig illustrasjon på terrorisme, for det er akkurat det Hamas er. Folket her lever i frykt for slike angrep hele tiden.

Jensen har vært på reise i området og møtet med sivilbefolkningen har gjort dypt inntrykk på henne.

image: «Dette er terror og det er Hamas som står bak»

- Det er veldig sterkt å møte folk. De er fortvilte og sinte. Hvordan skal de kunne utføre jobbene sine og hvordan skal barna lære noe på skolen når de må evakuere mange ganger om dagen?

Hun vil også understreke sin solidaritet med palestinerne.

- Det er Hamas som er terroristene, ikke det palestinske folket. De lever som gisler i Gaza. Nå må vi slutte å glorifisere noen av partene. Hamas står i veien for alle løsninger i denne konflikten.

Kjente at det ristet

Frps internasjonale sekretær, Kristian Norheim, satt sammen med Siv Jensen i møte med ordføreren i Sderot da alarmen gikk.

- Man har 15 sekunder på seg fra alarmen går til du må være i sikkerhet. Man vet aldri hvor raketten treffer, sier Norheim som opplevde hendelsen som svært ubehagelig.

- Vi kom oss raskt til et sikret rom, og følte ikke vår sikkerhet truet. Men vi hørte ristingen da raketten traff, sier Norheim til Dagbladet.no.

SØKTE TILFLUKT: Den israelske byen Sderot ble utsatt for en rekke rakettangrep i løpet av det siste døgnet. Foto: JIM HOLLANDER/EPA
SØKTE TILFLUKT: Den israelske byen Sderot ble utsatt for en rekke rakettangrep i løpet av det siste døgnet. Foto: JIM HOLLANDER/EPA Vis mer
I SDEROT: Frps formann Siv Jensen ble i dag vist om i den israelske byen Sderot som ligger bare fem kilometer fra Gaza. Flere titalls raketter har blitt skutt mot byen det siste døgnet.
MÅTTE EVAKUERES: Frp-formann Siv Jensen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media