Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er terrornettverket som beskyldes for bombeangrepet

Sto bak terrorangrepet på Bali i 2002 som drepte 202 mennesker.

TERROR: Røyken stiger opp etter terroraksjonen på hotell Mariott i Jakarta. Foto: AP Photo/Adi Kwok/Scanpix
TERROR: Røyken stiger opp etter terroraksjonen på hotell Mariott i Jakarta. Foto: AP Photo/Adi Kwok/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrornettverket Jemaah Islamiah får skylda for dagens bombeangrep i Jakarta i Indonesia som tok livet på ni mennesker, og skadet ytterligere 50.

Ingen fra gruppen har så langt påtatt seg ansvaret for angrepene mot hotellene Mariott og Ritz-Carlton.

Sterke bånd til Al-Quaida
Det er sikkerhetsanalytikere som mener islamistnettverket står bak. Jemaah Islamiah har sterke bånd til al-Qaida og har blitt beskyld for å stå bak flere angrep i Indonesia mellom 2002 og 2005, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Bombeangrepet på Bali som drepte 202 mennesker i 2002 er et av de større angrepene terrorangrepet angivelig skal ha stått bak.

Terrornettverket ble grunnlagt rundt 1993, og deres mål er å opprette en islamistisk «superstat» som omfatter Indonesia, Malaysia Sør-Filippinene, Sør-Thailand og Brunei.

Drepte ni og skadet 50
Det første angrepet i dag skjedde på hotell Mariott, mens Ritz-Carlton ble nummer to. Ifølge CNN har angrepet på Ritz-Carlton skjedd i hotellrestauranten i annen etasje.

Hoteller er favorittmålene til terrorister, og gjerne hotellene til populære kjeder anerkjent over hele verden for forretningsfolk.

SELVMORDSBOMBER: Dette TV-bildet fra en lokal TV-stasjon viser ubekreftet cctv-foto av en av de mistenkte selvmordsbomberne. Mannen går gjennom hotell Ritx-Carlton like før det smeller. Foto: AFP PHOTO/TV ONE/Scanpix
SELVMORDSBOMBER: Dette TV-bildet fra en lokal TV-stasjon viser ubekreftet cctv-foto av en av de mistenkte selvmordsbomberne. Mannen går gjennom hotell Ritx-Carlton like før det smeller. Foto: AFP PHOTO/TV ONE/Scanpix Vis mer

Indonesiske etterforskere tror terroristene sjekket inn på hotell Mariott på onsdag, og sjekket ut i dag. Det er foreløpig uklart hvordan de kom seg gjennom sikkerhetssjekken som har blitt vanligere etter terorangrep på hotell.

Ifølge CNN skal sikkerheten på Mariott vært høy etter at en bilbombing drepte 12 mennesker i 2003.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!