Dette er terrortrusselen som fikk PST til å slå alarm

Den islamske stat truer «alle allierte av USA» i propagandaklipp.

TRUER VESTEN I PROPAGANDA-KLIPP:  Norske sikkerhetstjenester har tatt en trussel fra Den islamske stat (IS) på alvor, og går i dag ut med at terrortrusselen mot Norge er skjerpet. Talsmann Abu Muhammad al-Adnani i Den islamske stat (IS) oppfordrer i en tale fra 21. september med drap på alle allierte av USA, derav også Norge. Bildet er fra en annen propagandavideo i juli.  Foto: Youtube / AFP Photo / NTB Scanpix
TRUER VESTEN I PROPAGANDA-KLIPP: Norske sikkerhetstjenester har tatt en trussel fra Den islamske stat (IS) på alvor, og går i dag ut med at terrortrusselen mot Norge er skjerpet. Talsmann Abu Muhammad al-Adnani i Den islamske stat (IS) oppfordrer i en tale fra 21. september med drap på alle allierte av USA, derav også Norge. Bildet er fra en annen propagandavideo i juli. Foto: Youtube / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrortrusselen mot Norge har økt de siste månedene og ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det sannsynlig at terrorister vil prøve å angripe Norge det kommende året.

Grunnen til at de slår alarm, er blant annet et lydklipp publisert av terrororganisasjonen Den islamske stat (tidligere ISIL) 21. september.

- Hvis du ikke klarer å skaffe en IED (improvisert bombe red.anm.), så velg ut en vantro amerikaner, franskmann eller hvilken som helst av dere allierte, sier talsmann for IS Abu Muhammad al-Adnani i lydklippet.

Deretter følger en svært detaljert liste med enkle redskaper og metoder han mener terrorister kan bruke for å ramme «alle allierte» av USA. 

- Det ble publisert en tale fra ISIL i september, hvor man uttrykkelig oppfordrer ISIL-sympatisører til å gjøre angrep i sine hjemland, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til Dagbladet.

Politimenn og militære mål I talen oppfordrer terrorgruppa spesielt til angrep på militært personell, politimenn og ansatte i sikkerhetstjenestene i alle land som nå kjemper mot Den islamske stat. Og det er også derfor Politiets sikkerhetstjeneste nå har valgt å varsle om en skjerpet terrortrussel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer