Naomi Seibt:

Dette er Thunbergs rival: Kalles «Anti-Greta»

Amerikansk tankesmie har ansatt youtuber Naomi Seibt (19) som ansikt på ny kampanje mot klimahysteri.

ANTI-GRETA: Heartland fronter den tyske influenseren med et motsvar til Greta Thunbergs kjente sitat «I want you to panic». Foto: The Heartland Institute / Skjermdump
ANTI-GRETA: Heartland fronter den tyske influenseren med et motsvar til Greta Thunbergs kjente sitat «I want you to panic». Foto: The Heartland Institute / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klimaaktivist Greta Thunberg (17) har blitt et globalt fenomen, og har i løpet av snart to år fått med seg ungdommer over hele verden til å streike for klimaet.

Men nå er det en annen tenåringsjente som ønsker å ta opp kampen mot svensken, skriver The Washington Post.

19 år gamle Naomi Seibt fra Tyskland er på mange måter lik Thunberg: En veltalende ung jente, med blondt hår og europeisk utseende.

Men i motsetning til sin svenske rival fordømmer hun «klimahysteriet», og kaller det å være miljøbevisst for en avskyelig og umenneskelig ideologi.

Se video øverst i saken.

Den tyske influenseren har nylig inngått et samarbeid med den amerikanske tankesmia The Heartland Institute, for å drive aktivisme mot klimahysteri.

På 90-tallet jobbet tankesmia med tobakkselskapet Philip Morris for å diskredittere helserisikoen forbundet med passiv røyking, og siden starten av 2000-tallet har de vært ledende i å promotere klimafornektelse.

Ifølge The Washington Post er tankesmia utelukkende finansiert gjennom pengegaver, og skal ha tillit hos administrasjonen til president Donald Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer