Dette er tidenes beste president

Nei, ikke han i forgrunnen.

TO PRESIDENTER FRA ILLINOIS: Barack Obama fotografert foran et maleri av Abraham Lincoln. Foto: AFP  PHOTO/Jim WATSON/Scanpix
TO PRESIDENTER FRA ILLINOIS: Barack Obama fotografert foran et maleri av Abraham Lincoln. Foto: AFP PHOTO/Jim WATSON/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanske historikere er enige om at Abraham Lincoln er den beste presidenten landet har hatt.


Det er TV-kanalen C-SPAN som har spurt 65 historikere om å felle sin dom over 42 forhenværende presidenter.

Nåværende president Barack Obama var naturlig nok ikke med i kåringen, i og med at han kun har sittet en knapp måned i Det hvite hus.

Vinneren Abraham Lincoln satt som president fra 1861 til han ble drept i 1865. Han hadde da styrt landet gjennom en opprivende og blodig borgerkrig der han også opphevet slaveriet.

På plassene etter Lincoln følger USAs første president George Washington og Franklin D. Roosevelt som satt som president fra 1933 til 1945.

John F. Kennedy endte på sjette plass, mens Ronald Reagan ble nummer ti.

Bill Clinton ble kåret til den 15. beste presidenten, mens nylig avgåtte George W. Bush havnet helt nede på 36. plass, ti plasser bak Richard Nixon, som sin tid ble tvunget til å gå av på grunn av Watergate-skandalen. Jimmy Carter ble nummer 25.

James Buchanan, Andrew Johnson, Franklin Pierce og William Henry Harrison endte helt nederst på lista.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer