Norge i krise:

Dette er tiltakene som vil forandre din hverdag

Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) orientererer om de nye tiltakene for coronaviruset torsdag.

SMITTEFARE: Helseminister Bent Høie kom med flere råd og tiltak under en pressekonferanse holdt på statsministerens kontor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solberg sier at tiltakene vil bli de mest inngripende i fredstid, og vil påvirke hverdagslivet og samfunnslivet.

- Vi står i en vanskelig tid for Norge og for verden. Norge blir satt på en stor prøve som samfunn og for enkeltmennesker. Alle vil få en annerledes hverdag. Tiltakene vi nå iverksetter gjør vi i håp om å stanse viruset. Viruset har ført til frykt. Vi har de første tilfellene vi ikke kan spore tilbake til utlandet. Flere vil bli smittet de neste dagene. Vi er nå over i en ny fase, sier Solberg.

- Helt avgjørende at alle deltar

Hun understreker at det er helt avgjørende at alle landets innbyggere deltar i en dugnad for å bremse smitten, i solidaritet med de som er spesielt utsatt for alvorlig sykdom.

Alle landets skoler og barnehager stenges. Barn med foreldre i kritiske stillinger får omsorgstilbud. Sykedager med barn utvides i regelverket.

- Helsetjenesten forbereder seg på den største utfordringen de noensinne har møtt. De har vår støtte. Vi står sammen. Viruset er så smittsomt at vi ikke kan ta på hverandre, men vi skal ta vare på hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer