Dette er tiltakene

Regjeringen la fram tiltak for nabokommunene til kommunene som allerede har strenge tiltak på grunn av mutasjonen.

ÅPNES: Vinmonpolet åpnes nå igjen i de ti kommunene i Oslo-regionen. Reporter: Marthe S. Lien. Video: Christian Roth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 21.00 la regjeringen fram nye tiltak for ytterligere 15 kommuner på Østlandet. Helsedirektoratet hadde på forhånd blant annet foreslått at Vinmonopolet åpner opp, og at kjøpesentre stenges.

- Det er tøffe tiltak, og slitsomt med den usikkerheten vi alle føler på. Men vi kan klare å slå ned denne smittsomme virusvarianten. Den innsatsen folk på Østlandet nå skal gjøre, den gjør de ikke bare for seg selv, men for hele landet, sier helseminister Bent Høie.

Tiltakene kommer etter at det er oppdaget villsmitte av den britiske coronamutanten, som er opptil 70 prosent mer smittsom, i Nordre Follo.

Når mange flere blir smittet, blir flere syke, og flere dør, konkluderer Bent Høie.

- Vi vet ikke i hvor stor grad dette viruset har spredd seg. Situasjonen er uoversiktlig. Risikoen for spredning, er stor. Er det i det hele tatt mulig å stoppe denne varianten, spør mange seg. Vi tror det kan være mulig, sier Høie.

Nye tiltak

Videre legger han fram tiltakene for de ytterligere 15 kommunene. Tiltakene vil gjelde fra midnatt, og gjelder i første omgang fram til 31. januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer