Dette er Tjessems seiersmeny

Her er rettene som brakte Charles Tjessem til topps på pallen. Kokken selv beskriver det som klassisk kokkekunst med rene smaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjordørret «Trollfjord»

Retten består av ørretfilet fylt med sjøkreps servert med posjert vaktelegg. På tallerkenen får den følge med råreker og kaviar. Grønnsakstilbehør er friterte hatter av mascarpone- og potetkrem og grønnsaksbruchetta. Retten er oppkalt etter naturen og hovedråvaren.

Oksefilet «Barlaug»

Oksefilet med gåselever, svarte trøfler og skivede sjampinjonger Serveres med varm oksehalegelé pyntet med fritert tvist med stekt løk. Grønnsakstilbehør er gresskar med pastinakkrem. Retten serveres også med pasta - angelotti - fylt med andelever og aprikos. Vinnerretten er oppkalt etter kokkens bestemor, Tone Barlaug.

VERDENS BESTE: Vinnerretten Oksefilet «Barlaug» er oksefilet med svarte trøfler, gåselever og sjampinjonger.