I SJOKK: Nabo Mona Andersen bor like ved åstedet, og beskriver de involverte som rolige og høflige folk. Foto: Lars Thorvaldsen / Dagbladet
I SJOKK: Nabo Mona Andersen bor like ved åstedet, og beskriver de involverte som rolige og høflige folk. Foto: Lars Thorvaldsen / DagbladetVis mer

- Dette er tragisk

Naboer er i sjokk etter drapet på en kvinne (35) i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Naboer er i sjokk, etter at en 35 år gammel kvinne ble drept i Søren Klæboes vei i Fredrikstad. Kort tid etter ble en mann (50) pågrepet i nabobyen Sarpsborg. Han er nå siktet for drap.

- Det som har skjedd er tragisk, sier nabo Kirsten Eidesgaard og datteren Mona Andersen til Dagbladet.

- Vi aner ikke hva dette er for noe. Dette er rolige og høflige folk som vi har hilst på flere ganger. De har bodd her i mange år, sier Mona Andersen, og beskriver nabolaget som stille og fredelig.

- Jeg ble sjokkert da jeg leste om dette i avisene, fortsetter hun.

Carina Borge, en annen nabo, har syke barn og var derfor våken da politi og ambulanse kom i 00.30-45-tida, forteller hun til Dagbladet. - Det er guffent og ubehagelig at dette har skjedd her, sier hun til Dagbladet. Hun åpnet vinduet under oppstyret i natt for å undersøke hva som foregikk. - Jeg hørte noen si ordet blodpøl, og så var det en del politi og ambulanser. Da skjønte jeg at dette var alvorlig, sier Carina Borge til Dagbladet.
Politiet holder fortsatt kortene tett til brystet, etter at de rundt midnatt fikk melding om at «en kvinne ble holdt tilbake i en leilighet» på adressen. Kvinnen ble funnet hardt skadd og forsøkt gitt livreddende førstehjelp, men døde senere på sykehus.

- Livet sto ikke til å redde, sier politiadvokat Nanna Aaby ved Østfold politidistrikt til Dagbladet, men vil verken utdype hvilken relasjon de to hadde, hva slags skader hun var påført eller om det er sikret noen form for våpen.

- Etterforskningen er på et tidlig stadium, sier Aaby.

Overfor Fredriksstad Blad bekrefter hun at naboer hørte bråk i huset ved 23.30-tida søndag. Kvinnen er nå inne til obduksjon, mens politiet avhører personer som bor i andre leiligheter i det samme huset.

Den pågrepne mannen er ifølge f-b.no «kjent fra en tidligere straffesak som har hatt stor offentlig interesse» og skal i tillegg være dømt for et forhold som involverer forsikringssvindel.