Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er tredje gang Texas forsøker å henrette Cleve Foster

I morgen står 48-åringen foran sin tredje planlagte henrettelse.

DØDSDØMT: Cleve Foster i Texas i august i år. Foster planlegges henrettet i morgen igjen. Foto: Michael Graczyk / AP Photo
DØDSDØMT: Cleve Foster i Texas i august i år. Foster planlegges henrettet i morgen igjen. Foto: Michael Graczyk / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):To ganger de siste 19 månedene har Cleve Foster vært timer fra å bli henrettet, for deretter å oppleve at amerikansk høyesterett har stoppet henrettelsen i siste sekund.

I morgen står 48-åringen foran sin tredje planlagte henrettelse i Texas.

Glemmer ikke den store ståldøra Han er dømt for kidnappingen og drapet på den 30-år gamle sudanesiske kvinnen Nyaneur Pal for ti år siden.

Selv har Foster forklart til AP at det han husker best fra sine tidligere møter med døden er ståldøra, som er noe av det siste dødsdømte innsatte i Texas-fengslet ser før henrettelsen finner sted.

- Du kan bare ikke ta øynene fra døra, sier han.

Nekter for drapet På selve dagen vil han bli ført fra sin celle i Texas Department of Criminal Justice Polunsky Unit, hvor delstatens mannlige dødsdømte som regel sitter, til Huntsville Unit hvor henrettelsen vil finne sted. Der blir han plassert i en liten celle, kun meter fra dødskammeret, i rundt fire timer.

Foster har hele tiden nektet for at han stod bak drapet på Pal, til tross for at påtalemyndigheten har knyttet hans DNA til offeret og at han har gitt motstridende forklaringer i saken.

Siste måltid Foster ble for første gang forsøkt henrettet i januar 2011, og siste forsøket var i september i fjor.

Den første gangen fikk han til og med servert sitt «siste» måltid, som ifølge ham selv bestod av blant annet kylling. Fire timer før henrettelsen skulle finne sted, mottok han benådningen fra høyesterett.

Før den andre henrettelsen, hadde han gledet seg til et måltid med nachos og kylling, noe han aldri fikk gleden av å spise. I stedet kom 48-åringens forsvarer, oppløst i tårer, med benådning nummer to fra høyesterett.

Foster spurte om å få en såkalt «doggie bag» eller en pose med maten i, men ble nektet dette. Han ble sendt tilbake til cella si på death row.

- Denne gangen har jeg allerede bedt presten om å koble av telefonen før klokken 16, sier han til AP.

-Jeg vil ha mitt siste måltid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media