Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er tull, Bondevik!

- Dersom Bondevik faktisk har skutt de forurensende gasskraftverkene ut i det blå, går han på tvers av Stortingets vedtak, og da må han informere Stortinget om saken, sier Ap's energipolitiske talskvinne, Sylvia Brustad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I gårsdagens Dagblad skrev Bondevik at regjeringen har skutt forurensende gasskraftverk «ut i det blå». Brustad er rystet over at Bondevik tør å komme med det hun kaller «det reineste tøv og tull» i gasskraftsaken.

Hun mener Bondevik har så store problemer med å forsvare KrFs deltakelse i regjeringen at han faller for fristelsen til å servere usannheter om regjeringens politikk.

I gårsdagens Dagbladet hadde Bondevik et innlegg der han forsvarte KrFs deltakelse i regjeringen med at KrF har bidratt til å styrke miljøinnsatsen på flere områder.

«Forurensende gasskraftverk er skutt ut i det blå, forurensingsfrie er rykket nærmere,» skrev Bondevik.

Irettesatt

- Det er interessant at Bondevik gjør dette bare kort tid etter at Høyre og Ap sammen måtte irettesette olje- og energiminister Einar Steensnæs i samme sak. Da Steensnæs nektet å forlenge konsesjonen til de planlagte gasskraftverkene på Vestlandet, ble det bråk både innad i regjeringen og i Stortinget. Nå gjør Bondevik det samme, sier Brustad til Dagbladet.

Hun velger i stedet å lytte til næringsminister Ansgar Gabrielsen, som i Stortingets spørretime sist onsdag slo fast at gasskraftsatsingen står fast.

- Tøvete

SVs nestleder Øystein Djupedal karakteriserer også Bondeviks innlegg som tøvete. Bondevik ser helt bort fra at regjeringen allerede i neste måned får Stortingets samtykke til å bygge ut Snøhvitfeltet utenfor Hammerfest.

- Her skal det bygges et sterkt forurensende gasskraftverk som slipper ut 860000 tonn CO{-2}. Han skyter ikke gasskraftverk ut i det blå, han framskynder utbyggingen. Nå må Bondevik holde seg til fakta, sier Djupedal.

PROVOSERT: Ap's talskvinne Sylvia Brustad er rystet over at Kjell Magne Bondevik i sitt innlegg i Dagbladet i går tør å komme med det hun kaller «det reineste tøv og tull» i gasskraftsaken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!