- Dette er uforståelig

Rederidirektøren kan ikke forstå hvorfor Bourbon Dolphin kantret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Administrerende direktør Trond Myklebus i rederiet Bourbon Offshore Norway AS sier at han ikke kan forstå hvorfor Bourbon Dolphin kantret utenfor Shetland.

- Dette er totalt uforståelig, vi vet ikke hva som har skjedd. Båten ligger nå utenfor Shetland med bunnen i været, sier han til Dagbladet.no.

Fortsatt er fem personer savnet, de fleste er hjemmehørende i Fosnavåg på Sunnmøre, der det er opprettet et krisesenter i kveld. Det er uklart om disse befinner seg i vannet eller er innestengt i båten. 10 personer er reddet.

- Akkurat nå søkes det med varmesøkende kamera rundt båten, to helikoptre og tre - fire båter er på stedet. Dykkere er på vei fra land for å søke i og under båten, forteller Trond Myklebust.

- Ikke lett

Båten ligger med baugen i været, 75 nautiske mil nordvest for Shetland

I ti-tida opplyser den britiske kystvaktens pressetalskvinne Sophie Turner at de fem personene fremdeles er savnet, og at søket fortsetter med full styrke, med hjelp av tilgjengelige fartøy og dykkere.

Turner bekrefter at det er en vanskelig redningsaksjon.

- Dette er uforståelig

- Det begynner å bli mørkere nå, og det er omtrent fem grader i vannet, så det er klart det er veldig kaldt. Det er ikke lett, sier hun.

Mannskapet var på et helt dagligdags ankerhåndteringsoppdrag da den kantret.

- De skulle ta opp ankeret til riggen Transocean Rather, som skulle flyttes til et annet felt da den kantret. Et helt dagligdags oppdrag. Det var sørvestlig stiv kuling i området, men det skal være håndterlig på et slikt oppdrag, sier Myklebust.

Bygget på Sunnmøre

Bourbon Dolphin var leid ut til logistikkselskapet Team Marine, som gjorde oppdrag for verdens største boreselskap, Transocean. De igjen borer på oppdrag for oljeselskapet Chevron

- En av våre er på vei ned til Shetland så fort det lar seg gjøre å komme avsted, for å møte mannskapet, sier Myklebust.

En god del mennesker har oppsøkt krisesenteret i Fosnavåg i kveld.

- Folk kan enten bli her og få informasjon, eller være hjemme hos familien. Vi overvåker situasjonen og forsøker å oppdatere de pårørende, sier Myklebust til Dagbladet.no.

 - UFORSTÅELIG: Bourbon Dolphin kantret under rutineoppdrag. Båten ble bygget i fjor. Foto: Bourbon Offshore Norway
- UFORSTÅELIG: Bourbon Dolphin kantret under rutineoppdrag. Båten ble bygget i fjor. Foto: Bourbon Offshore Norway Vis mer

Det var Bourbon offshore som selv kontaktet Hovedredningssentralen på Sola. De igjen kontaktet Shetland Coastguard, som nå har ansvaret for redningsaksjonen.

Båten er bygget av Ulstein Verft på Sunnmøre. De beskriver den slik på sine hjemmesider:

This ULSTEIN A102 is a compact and reliable AHTS for anchor handling, tug and supply services designed to meet the future demands of offshore industry.

HER LIGGER SKIPET: Skipet ligger med bunnen i været utenfor Shetland.