Dette er ukas værvinner

Obs-varslene har herjet landet, men fra helga, på vei inn i årets mørkeste dager, er det noen få lyspunkter på værfronten, særlig fra midten av Norge og opp.

TRØNDELAG: Ukas værvinner er Trøndelag, ifølge Meteorologisk Institutt. Bildet (fra i fjor) viser trøndere som skøyter på Jonsvatnet i Trondheim.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TRØNDELAG: Ukas værvinner er Trøndelag, ifølge Meteorologisk Institutt. Bildet (fra i fjor) viser trøndere som skøyter på Jonsvatnet i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er hektisk aktivitet på Meteorologisk institutt denne uka, med kraftig vind, store nedbørsmengder, stormflo og vanskelige kjøreforhold på værkartene.

- Det er ikke mange steder vi ikke har obs-varsel nå. Men fra litt utpå fredag, da ser det ut som det roer seg og etter hvert kan bli ganske bra i begynnelsen av neste uke. Trøndelag stikker av med det beste været, og i Nord-Norge blir det ganske stabilt, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til NTB.

Ikke så hvit førjul

På Østlandet og Sørlandet ventes det en relativt rolig helg.

- Det betyr opphold og perioder med sol, eller kanskje vi skal si klart vær, siden det ikke er så mange timene vi har lys for tiden? De får også synkende temperaturer og minkende vind. Det gjør at det til og med kan komme litt snø i begynnelsen av uka, sier Gislefoss.

Så mye mer enn det kan han ikke love, med mindre folk trekker til fjells.

På Vestlandet har det vært rimelig traurig og vått lenge, med risiko for høyere vannstand etter alt regnet, og ekstra værovervåking.

- Vestlandet vil fortsatt ha regn helt til søndag. Opp i fjellet kan du få noe snø. Det vil fortsatt blåse bra på fredag, men det minker utover lørdag. Temperaturmessig ligger det på plussiden, men fra mandag av noe kjøligere og noen få minusgrader for eksempel i Bergen. Fra mandag bedrer det seg, da blir det østavind og oppholdsvær, sier meteorologen.

Sol

Så kommer han til Midt-Norge, som også har fått sin porsjon obs-varsler den siste tiden.

– Der ser det ut som det blir en blanding av regn, sludd og snø, avhengig av høyde, sånn ved inngangen av helga. Men det stabiliserer seg søndag, med minusgrader og mye sol. Fint vær, i alle fall, sier Gislefoss.

- Ukas værvinner, legger han til.

I Nord-Norge kan det komme litt nedbør i starten, stort sett som snø, ikke store mengder.

- Innimellom blir det litt klarere, uten så mye skyer. Det blir minusgrader over det hele, bortsett fra kysten av Nordland, sier Gislefoss.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer