Dette er «Ulven» i Hongkong som de unge har fått nok av

- Folk kaller ham ulv. Han er sett på som prinsippløs og grisk.

SKITTEN SPILLER:  Leung Chun-ying beskrives som en «ulv» på grunn av sitt råe politiske spill. Av demonstrantene beskyldes han å være i lomma på Beijing, og for ikke ha gjort nok for å hjelpe de fattige. AFP PHOTO / ALEX OGLE
SKITTEN SPILLER: Leung Chun-ying beskrives som en «ulv» på grunn av sitt råe politiske spill. Av demonstrantene beskyldes han å være i lomma på Beijing, og for ikke ha gjort nok for å hjelpe de fattige. AFP PHOTO / ALEX OGLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leung Chun-ying, øverste leder av Hongkong, beskrives på mange måter. Fra «Arbeiderklassehelt» til «Beijings lakei» og «ulv».

Karaktestikkene, samlet sett, har fått de unge demonstrantene, med Joshua Wong i front, til å mene at nok er nok. De krever at Leung Chun-ying går av som leder, i det som i disse dager omtales som paraplyrevolusjonen.

60 år gamle Leung Chun-ying er sønn av en politimann, og vokste opp i en trang blokkleilighet med felles bad. Som voksen mann tok han seg utdanning i Storbritannia og fikk seg en karriere innen eiendomsmegling. Nå er han Hongkongs leder - en leder som er blitt kalt «arbeiderkeiseren», for sin raske vei til rikdom.

Støttespillerne hans har argumentert med at Chun-ying er en mann som vil forbedre livene til vanlige mennesker, i en by med noe av verdens største gap i velstand. Chun-ying kommer fra grasrota.

«Ulven» Han var et relativt ukjent ansikt før han i 2012 kom til makta i Hongkong. Seieren i 2012 tok han med 689 valgmannstemmer, i en valgkomite bestående av 1200 personer. Chun-ying har etter det fått kallenavnet «689» - noe som er sarkastisk ment på grunn av det knappe flertallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer