- Dette er ungdom som er godt integrerte

- Dette er ikke som Paris-opptøyene, sier Erling Lae.

OSLO 20090110:
Palestinakomiteen arrangerte lørdag ettermiddag en demonstrasjon foran Stortinget til støtte for ofrene i Gaza. Demonstrasjonstoget som gikk mot den israelske ambassaden i Parkveien, ble stanset av politiet som også brukte tåregass.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OSLO 20090110: Palestinakomiteen arrangerte lørdag ettermiddag en demonstrasjon foran Stortinget til støtte for ofrene i Gaza. Demonstrasjonstoget som gikk mot den israelske ambassaden i Parkveien, ble stanset av politiet som også brukte tåregass. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Man må tenke individ. En banditt er en banditt. Da er det likegyldig hvor banditten er født. Man må ta ansvar for det man gjør og hvilke handlinger man foretar seg, sier byrådsleder Erling Lae (H) til Dagbladet.no.

• Nettmøte: Spør Erling Lae om Oslo-opptøyene her!

Han hadde reist hjem fra ferie for å delta på et ekstraordinært møte i politirådet om forrige ukes opptøyer i Oslo Rådhus.

Rundt 200 personer, mange av dem ungdommer helt ned i 13-årsalderen, ble pågrepet av politiet under de voldelige opptøyene i Oslo sist torsdag og lørdag. Et flertall hadde minoritetsbakgrunn.

- Kan man se en sammenheng med dårlig integrering og opptøyene?

- Det aviser jeg på det sterkeste. Dette baserer jeg på konklusjonen til de som jobbe med dette som politiet og hjelpeapparatet. Dette ligner ikke på Paris-opptøyene i det hele tatt, sier Lae.

Les også: «Ser likheter mellom opptøyene i Paris og Oslo»

Født og vokst opp i OsloByrådslederen peker på at nesten samtlige av ungdommene har vokst opp i Oslo.- Dette er ungdom som er født i Oslo, oppvokst i Oslo og kjenner norsk lov og rett, sier Lae.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer