- Dette er usigelig trist

KRISTIANSAND (Dagbladet): Tidlig i går morges fikk rektor Bård Mæsel ved Kvadraturen videregående skole den ufattelige beskjeden: En av hans elever var blitt stukket ned og drept. - Hun var en aktiv og samvittighetsfull jente, sier rektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hele går vaiet flagget på halv stang på Kvadraturen videregående skole. Ved inngangen er det laget et lite bord til minne om 27 år gamle Kucuk Huriye Koyuncu. En gul rose og et tent stearinlys omkranser bildet av skoleeleven.

Tidlig om morgenen fikk rektor beskjed om at en av elevene var stukket ned ikke langt fra skolen. En time seinere kom beskjeden om at Kucuk Huriye Koyuncu var død.

- Det er uforståelig når et ungt menneske plutselig faller bort på en slik måte. Det er ikke så enkelt å finne ord, det er bare usigelig trist. Det har vært mye sterke følelser og mye gråt, sier rektor Bård Mæsel.

Medelevene og klassekameratene i første klasse på helse- og sosialfag ble tidlig informert, og alle elevene fikk fri fra skolen. De som ønsket det fikk tilbud om profesjonell hjelp fra pedagogisk psykologisk tjeneste og helsesøster, og flere brukte dagen til å snakke sammen.

- Vi er et lite minisamfunn, og dette er ting du ikke tenker skal ramme, sier rektor.

I fjor skjøt en av lærerne sin kjæreste i kjelleren på skolen før han tok sitt eget liv. Dette er andre gang på kort tid tragedien rammer den videregående skolen.

- Vi tenker på den lille jenta som er alene igjen, sier rektor Bård Mæsel.