- Dette er uten sidestykke Norges største leteaksjon utført av sivillister

Aldri før har en kameratgjeng samlet så mange frivillige til søk over så lang tid.

MASSIVT OG LANGVARIG:  Bengt Eriksen har ledet organiseringen at de frivillige, som har møtt opp på østensjø skole to ganger hver dag mandag til fredag, og en gang hver dag i helga. Søket vil også fortsette i neste uka, med oppmøte halv seks hver dag. - Fy søren for en innsats. Det er amatører som er med i søket, og alt er ikke alltid rosenrødt, men folk er så flinke, sier koordinator Trond Einar Nyhus til Dagbladet.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MASSIVT OG LANGVARIG: Bengt Eriksen har ledet organiseringen at de frivillige, som har møtt opp på østensjø skole to ganger hver dag mandag til fredag, og en gang hver dag i helga. Søket vil også fortsette i neste uka, med oppmøte halv seks hver dag. - Fy søren for en innsats. Det er amatører som er med i søket, og alt er ikke alltid rosenrødt, men folk er så flinke, sier koordinator Trond Einar Nyhus til Dagbladet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sju dager har frivillige organisert private søk fra Østensjø i Oslo etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne nærmest sporsløst forsvant natt til forrige søndag.

Dette har de gjort i tillegg til søket politiet, Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp gjorde fram til onsdag forrige uke.

- Det er eventyrlig mange mennesker her i dag også, og det får meg til å tenke at vi bare mangler en person, sa koordinator Bengt Eriksen til de oppmot 400 søkerne i går.

Les også om tanta til Sigrid, som sier til Dagbladet at hun «håper på det beste, men er forberedt på det verste».

- Uten sidestykke Det er nære barndomskamerater av Sigrids far og andre venner som organiserer søket og de mange 100 personene som hver dag har møtt opp for å lete etter jenta.

Flest var det tirsdag, da politiet anslo at oppmot 700 personer møtte opp på samlingsstedet Østensjø skole.

- Dette er uten sidestykke Norges største leteaksjon utført av sivillister. Det er et enormt engasjement og interesse for søket, også utenfor vårt organiserte søk. Det er helt fantastisk, sier Hallvar Müller, som er en av dem som oppdaterer kartene som viser framtidige og tilbakelagte søk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer