- Dette er utrolig krevende, både fysisk, psykisk og sannsynligvis økonomisk

Frykter femtiårsflom på Østlandet i morgen.

FLOM: I Trysil gikk Trysilelva fredag over sine bredder. Den har blant annet oversvømmet campingplassen i Innbygda. Foto: Kari Hagevik Bakke / NTB scanpix
FLOM: I Trysil gikk Trysilelva fredag over sine bredder. Den har blant annet oversvømmet campingplassen i Innbygda. Foto: Kari Hagevik Bakke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flomvannet stiger fortsatt en rekke steder på Østlandet. I Gudbrandsdalen blir bøndenes jorder oversvømmet atter en gang, og i Trysil frykter ordføreren femtiårsflom.

- Vannføringen stiger fortsatt mange steder. Det er ganske høy vannføring i Trysilelva hvor det er en relativt stor flom, sier vakthavende hydrolog Heidi Bakke Stranden i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB lørdag kveld.

NVE har derfor sendt ut flomvarsel på oransje nivå for både Hedmark og Oppland. Det er det nest høyeste beredskapsnivået og betyr at bygninger og veier langs elver og innsjøer står i fare.

For tredje gang på fire år får bønder i Gudbrandsdalen ødelagt avlingene sine på grunn av flom. I Ringebu har Gudbrandsdalslågen tatt store områder med dyrket mark, melder NRK.

- Dette er utrolig krevende, både fysisk, psykisk og sannsynligvis økonomisk. Når vannet nå kommer ender det sannsynligvis med at vi må kaste den første slåtten og starte på nytt igjen, sier bonde Lars Skejggestad Kleven i Ringebu kommune.

Økt 30 cm Slår nedbørsprognosene til, vil vannføringen etter alt å dømme fortsette å stige i løpet av helgen, spesielt i Trysilelva og i Glomma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer