UTSIKT: Talette Storvik bor ved havna på Stord, men den siste uka er det dette som har preget utsynet fra leiligheten hennes. Det 90 meter lange supplyskipet «Normand Mermaid». Foto: Privat
UTSIKT: Talette Storvik bor ved havna på Stord, men den siste uka er det dette som har preget utsynet fra leiligheten hennes. Det 90 meter lange supplyskipet «Normand Mermaid». Foto: PrivatVis mer

Dette er utsikten til Talette (75). Ordkrig på kaia på Stord

- Gjør oss sjuke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste av oss har sikkert på et eller annet tidspunkt drømt om å kunne våkne opp om morgenen til måkeskrik, trekke til side gardinene og skue ut over en av vårt fagre lands mange havner eller fjorder.

Idyllisk, tenker man kanskje. Men så er ikke alltid tilfelle.

Det er utsikten fra balkongen til 75 år gamle Talette Storvik et godt eksempel på.

- Gjør oss sjuke Hun bor ved havna på Stord, men den siste uka er det dette som har preget utsynet fra leiligheten hennes. Det 90 meter lange subseafartøyet «Normand Mermaid».

- Båten står ti meter fra balkongene våre. Vi kan verken ha vinduer eller dører åpne, folk kan ikke sitte ut og prate i sola, de får ikke sove, og eksosen gjør oss sjuke, sier Storvik til Dagbladet.

Hun forteller at skipet la til kai for en drøy uke siden. Mannskapet om bord har forklart at den ligger der i påvente av nye oppdrag. I fjor ble en tilsvarende båt liggende i tre uker, ifølge de fortvilte beboerne.

- Vi er innforstått med at vi bor i et kaiområde. At båter kommer og går, at de losser av og på, det er vi godt vant med. Men når det kommer et monster og legger seg kloss inn til stueveggen i uker av gangen, så er det klart vi reagerer, sier hun.

Cruise på mandag «Normand Mermaid» tilhører flåten til rederselskapet Solstad Offshore. Daglig leder i selskapet, Lars Peder Solstad, forklarer overfor Dagbladet at båten venter på et nytt prosjekt.

- Jeg kan ikke si noe sikkert om hvor lenge det blir liggende ved kai. Det skal ut på et nytt prosjekt, men det er litt uvisst når det blir, sier han.

Havnesjefen på Stord, Inge Espenes, påpeker at det er en kommunal kai, og at den brukes til flere formål - blant annet som nødkai. Han kan også informere om at utsikten til Storvik vil bli forandret allerede på mandag.

- Da må skipet vike, for da kommer det en cruisebåt, sier han til Dagbladet.

Han sier også at med dårligere tider i Nordsjøen, er det vanligere at båter som «Normand Mermaid» blir liggende ved kai i kortere eller lengre perioder.

- Det er fascinerende med folk som bygger leiligheter helt oppi kaia, for så å klage. De driter jo i resten så lenge de selv har det bra. Det er sånn det fungerer, sier han.

UTSIKT: - Supplybåten står ti meter fra balkongene våre. Vi kan verken ha vinduer eller dører åpne, folk kan ikke sitte ut og prate i sola, de får ikke sove, og eksosen gjør oss sjuke, sier Storvik til Dagbladet. Foto: Privat
UTSIKT: - Supplybåten står ti meter fra balkongene våre. Vi kan verken ha vinduer eller dører åpne, folk kan ikke sitte ut og prate i sola, de får ikke sove, og eksosen gjør oss sjuke, sier Storvik til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer