Dette er utsikten til Talette (75). Ordkrig på kaia på Stord

- Gjør oss sjuke.

UTSIKT: Talette Storvik bor ved havna på Stord, men den siste uka er det dette som har preget utsynet fra leiligheten hennes. Det 90 meter lange supplyskipet «Normand Mermaid». Foto: Privat
UTSIKT: Talette Storvik bor ved havna på Stord, men den siste uka er det dette som har preget utsynet fra leiligheten hennes. Det 90 meter lange supplyskipet «Normand Mermaid». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste av oss har sikkert på et eller annet tidspunkt drømt om å kunne våkne opp om morgenen til måkeskrik, trekke til side gardinene og skue ut over en av vårt fagre lands mange havner eller fjorder.

Idyllisk, tenker man kanskje. Men så er ikke alltid tilfelle.

Det er utsikten fra balkongen til 75 år gamle Talette Storvik et godt eksempel på.

- Gjør oss sjuke Hun bor ved havna på Stord, men den siste uka er det dette som har preget utsynet fra leiligheten hennes. Det 90 meter lange subseafartøyet «Normand Mermaid».

- Båten står ti meter fra balkongene våre. Vi kan verken ha vinduer eller dører åpne, folk kan ikke sitte ut og prate i sola, de får ikke sove, og eksosen gjør oss sjuke, sier Storvik til Dagbladet.

Hun forteller at skipet la til kai for en drøy uke siden. Mannskapet om bord har forklart at den ligger der i påvente av nye oppdrag. I fjor ble en tilsvarende båt liggende i tre uker, ifølge de fortvilte beboerne.

- Vi er innforstått med at vi bor i et kaiområde. At båter kommer og går, at de losser av og på, det er vi godt vant med. Men når det kommer et monster og legger seg kloss inn til stueveggen i uker av gangen, så er det klart vi reagerer, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer