- Dette er vårt korstog for å gjenoppbygge Baltimore

Dagbladet møtte pastoren som holdt minnetalen for Freddie Gray.

RYDDER OPP: Pastor Jamal Bryant og andre menn fra lokalsamfunnet ber før de går ut for å rydde opp i gatene i Baltimore. Bryant holdt minnetalen under begravelsen til Freddie Gray. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
RYDDER OPP: Pastor Jamal Bryant og andre menn fra lokalsamfunnet ber før de går ut for å rydde opp i gatene i Baltimore. Bryant holdt minnetalen under begravelsen til Freddie Gray. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BALTIMORE (Dagbladet): Baltimore opplevde natt til tirsdag de verste opptøyene siden raseopptøyene på 1960-tallet. Det ble utløst etter at Freddie Gray (25) brakk ryggen og døde etter å ha blitt arrestert av politiet.

Opptøyene skjedde etter at Gray ble begravet mandag, og i dag er stemningen i gatene både anspent og trist i den amerikanske storbyen. Utbrente biler og plyndrete butikklokaler vitner om nattens herjinger  hvor 15 politimenn ble skadd og 202 demonstranter ble arrestert. 144 kjøretøyer og 19 bygninger ble satt i brann.

-  Dette har gjort en svært vanskelig tid enda vanskeligere for dem. De er veldig opprørte over at navnet hans nå blir assosiert med dette. På forhånd hadde de bedt om at det ikke var noen protester, sier pastor Jamal Bryant til Dagbladet.

Han holdt minneordet i begravelsen til Gray og legger ikke skjul på at han er rasende, og at familien til Gray er rystet over opptøyene.

Anspent og trist Tirsdag er skolene i Baltimore stengt, og det er portforbud i byen fra klokka 22. I gatene er det tirsdag ettermiddag lokal tid fortsatt flere sinte unge menn i gatene. Flere ser ut til å gjøre seg klare til nye protester. En mann går forbi med skuddsikker vest, en annen går og bærer på en diger ropert. En tredje eldre mann går forbi og spiller en sørgmodig melodi på saksofon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.