11,6 MILLIONER: Tibetansk mastiff er verdens dyreste hund: Her poserer en mann med to nylig solgte hunder, den høyre ble solgt til en kinesisk forretningsmann for 11,6 millioner kroner. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
11,6 MILLIONER: Tibetansk mastiff er verdens dyreste hund: Her poserer en mann med to nylig solgte hunder, den høyre ble solgt til en kinesisk forretningsmann for 11,6 millioner kroner. Foto: AFP Photo/NTB ScanpixVis mer

Dette er verdens dyreste hund

Kostet 11,6 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kinesisk forretningsmann (56) har kjøpt en Tibetansk mastiff for 12 millioner yuan, noe som tilsvarer 11,6 millioner kroner.

Det gjør hunden til den dyreste hunden noen sinne.

Stor hund Hunden ble kjøpt på et kinesisk marked for luksuskjæledyr i provinsen Zhejiang øst i Kina, ifølge nyhetsbyrået AFP. Hunden er hele 80 cm høy og veier 90 kilo.

Oppdretteren Zhang Gengyun forteller at fullblods Tibetansk mastiffer er svært sjelden, og at det er årsaken til at prisen er stiv.

- De har løveblod, og er veldig sjeldne på samme måte som vår andre nasjonalskatt, pandaene. Derfor er prisene høye, sier Gengyun til Qianjiang Evening News.

Statussymbol Å eie en Tibetansk mastiff har blitt et viktig statussymbol i Asia, på samme måte som en dyr bil eller et fint herskapshus.

- Jeg pleide å investere i Schäferhunder, men Tibetanske mastiffer er det som er i vinden nå, sa forretningsmannen Sui Huizheng til nyhetsbyrået AP i 2010.