Dette er verdens dyreste leilighet

Mystisk kjøper svir av 1,3 milliarder kroner på denne herligheten.

LUKSUS: Her kan en mystisk kjøper nyte overdådig luksus verdt 1,3 milliarder kroner. Foto: Candy & Candy
LUKSUS: Her kan en mystisk kjøper nyte overdådig luksus verdt 1,3 milliarder kroner. Foto: Candy & CandyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det er en luksusleilighet, men også en bunker. «En troféeiendom for de superrike,» skriver The Evening Standard, som først kunne avsløre at eiendommen hadde fått en kjøper.

Med sikkerhetsvakter med bakgrunn fra de britiske spesialstyrkene SAS, skuddsikre glass, luftanlegg som forhindrer giftgass og et panikkrom der eieren kan gjemme seg om man kommer under angrep kan dette kalles en trygg leilighet.

Men også til bunkers å være, er 140 millioner britiske pund - 1,35 milliarder kroner - likevel ikke billig. Til sammenligning kostet Operahuset i Oslo 4,1 milliarder kroner.

24-timers roomservice fra mesterkokk Leiligheten er en del av et kompleks designet og styrt av brødrene Christian og Nick Candy gjennom selskapet Candy & Candy. Leilighetskomplekset ligger i fasjonable Knightsbridge i London og har fått navnet One Hyde Park.

Bygget var tidligere et kontorbygg og ble kjøpt opp i 2004 for 150 millioner pund - 1,44 milliarder kroner. Bare 10 millioner pund mer enn den toetasjers luksusleiligheten selges for nå.

PR-sjef for Candy & Candy, Nina Sanders, forteller til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere saken, men opplyser likevel fakta rundt eiendommen og den eksklusive eiendommen for å sikre at korrekte detaljer kommer fram.

Leiligheten består av fire store soverom med tilhørende bad. Et av dem er laget som kino, mens det andre er laget som arbeidsrom, i tillegg er det privat vinsmakingsrom, egen parkeringsgarasje og en privat tunnel til nabobygget, Mandarin Oriental Hotel, der mesterkokken Heston Blumenthal snart åpner restaurant. Fra hans restaurant vil man ha tilgang til 24-timers roomservice.

McLaren og Harrods Selvsagt har man også tilgang til helsespa og squashbaner, men om man har lyst til å fylle parkeringsgarasjen og bruke litt mer penger åpner også McLaren et utstillingskolale med priser opp til 2,2 millioner for en skikkelig superbil.

Skal man noen gang ha behov for å gå ut, finnes de eksklusive kjøpesenterene Harrods og Harvey Nichols.

MED UTSIKT: Dette flybildet viser at luksusleilighetene ved One Hyde Park har utsikt over Londons største park, Hyde Park. Foto: Candy & Candy
MED UTSIKT: Dette flybildet viser at luksusleilighetene ved One Hyde Park har utsikt over Londons største park, Hyde Park. Foto: Candy & Candy Vis mer

Rundt 65 prosent av alle eiendommene i kvartalet er solgt. Gjennomsnittsprisen ligger på 20 millioner pund - 193 millioner kroner.

Candy & Candy nekter å oppgi hvem som har kjøpt leiligheten, men ifølge Sky News skal det være snakk om en russisk oligark eller en arabisk milliardær.

En av naboleilighetene er kjøpt for 100 millioner pund (967 millioner kroner) av Qatars statsminister Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani.

For å bygge luksuskomplekset er det brukt 15 forskjellige stentyper fra Tyrkia, Italia, Frankrike, Belgia, Brasil, Kina og Egypt. Mer enn 50 fulltidsansatte vil jobbe for beboerne i de 86 leilighetene.

FASJONABELT STRØK: Leilighetskomplekset ligger i fasjobable Knightsbridge i London. Skal man noen gang ha behov for å gå ut, finnes de eksklusive kjøpesenterene Harrods og Harvey Nichols. Foto: Candy & Candy
FASJONABELT STRØK: Leilighetskomplekset ligger i fasjobable Knightsbridge i London. Skal man noen gang ha behov for å gå ut, finnes de eksklusive kjøpesenterene Harrods og Harvey Nichols. Foto: Candy & Candy Vis mer