Dette er verdens farligste menn

De er både mordere, kidnappere og ranere. De kommer fra forskjellige land. Men de har til felles at de er de ti mest ettersøkte personene i verden, og at de blir regnet som bevæpnet og ekstremt farlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øverst på lista står fremdeles Usama Bin Laden (43). FBI mener blant annet at han er ansvalig for drap på 200 mennesker. Han er ettersøkt for bombeangrepet på USAs ambassader i Salaam, Tanzania og i Nairobi i Kenya.

Bin Landen er leder for organisasjonen Al-Qaeda, som betyr «Basen».

Det er utlovet fem millioner dollar i dusør til den som kan gi opplysninger som fører til pågripelse.

Nummer to er Eric Robert Rudolph (33). Han er tiltalt for bombing av en homsebar, en abortklinikk og OL-parken i Atlanta. En politimann ble drept da abortklinikken ble sprengt. Til sammen ble mer enn 150 mennesker skadd i attentatene. FBI utlover en million dollar for informasjon om Rudolph.

På lista tredjeplass er James J. Bulger (72). Han skal en av de største figurene i det kriminelle miljøet i Boston. Bulger er ettersøkt for utpressing, gambling og narkotikakriminalitet. Han skiller ut fra mange andre gangstere, fordi han er svært belest. Bulger er veldig interessert i historie.

Dusøren er på 250 000 dollar.

De sju gjenværende på lista er ikke rangert på noen måte. Det er utlovet 50 000 dollar i belønning for hver av dem.

Ramon Eduardo Arellano-Felix (35) skal være en av lederne i Arellano-Felix-kartellet, også kjent som Tijuana-kartellet. Han er mistenkt for store narkotikaforbrytelser.

Victor Manuel Gerena (41) er ettersøkt for ranet på et verditransportselskap. Med et skytevåpen, truet Gerena truet to sikkerhetsvakter. Han satte på dem håndjern, bandt dem og satte en sprøyte med et uidentifisert stoff på begge. Utbyttet fra ranet ble på sju millioner dollar.

Glen Stewart Godwin (39) rømte fra fengselet etter at han var dømt for drap. Han er trolig bevæpnet med pistoler og en 9 milimeters rifle. FBI tror Godwin er narkoman.

James Charles Kopp (45) er ettersøkt etter drapet på en abortlege i oktober 1998.

Agustin Vasquez-Mendoza er blant annet mistenkt for overlagt drap på en sivil politimann, forsøk på væpnet ran, og kidnapping. Vasquez-Mendoza skal være en stor kvinnebedårer.

Arthur Lee Washington Jr. (50) er ettersøkt for mordforsøk på en politimann i New Jersey. Han har vært tilknyttet militante fengselsgjenger og har også tilknytning til Black Liberation Army.

Donald Eugene Webb (68) er mistenkt for å ha drept en politisjef i Pennsylvania. Politisjefen ble skutt to ganger fra kort hold, etter å ha blitt påført store hodeskader med en stump gjenstand. Webb er en skikkelig dyrevenn, og elsker hunder.

Her kan du se topp-ti-lista hos FBI

Ten Most Wanted