Dette er verdens første TV-reklame for marihuana

Og i november kan marihuana bli lovlig som nytelsesmiddel i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Marihuana har vært lovlig til medisinsk bruk i California siden 1996. Siden den gang har det vokst fram 2100 utslagssteder som omsetter for omlag to milliarder dollar i året.

Systemet fungerer som følger: Du må gå til legen din og få en erklæring på at du har medisinsk nytte av marihuana. Med den i hånda kan du gå til et utsalgssted og handle.

- Første reklamefilm Nå er ifølge ABC verdens første TV-reklamen for medisinsk bruk av marihuana gått på lufta i den amerikanske delstaten. En rekke personer snakker i filmen om hvordan marihuana har hjulpet dem for forskjellige lidelser som AIDS, kroniske smerter, søvnapné og hepatitt C.

Reklamen er ikke veldig kontroversiell, leder for FOX-stasjonen som sendte og produserte reklamen sier han ikke har fått én negativ tilbakemelding.

Marihuana sies å ha egenskaper som hjelper på en rekke lidelser. Planten øker apetitten for personer som gjennomgår cellegiftbehandling eller har HIV, i tillegg hjelper den pasienter med kroniske smerter, samt at den brukes i behandling av pasienter med blant annet multippel sklerose. Også personer med spasmer kan ha nytte av å røyke seg en joint, ifølge forskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer