Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er verdens laveste mann

I dag ble han målt til under 60 centimeter - på 18-årsdagen.

LITEN: Junrey Balawing er 18 år og 59,93 centimeter høy. Her den offisielle målingen til Guinness' rekordbok i dag. Foto: Bullit Marquez / AP / SCANPIX
LITEN: Junrey Balawing er 18 år og 59,93 centimeter høy. Her den offisielle målingen til Guinness' rekordbok i dag. Foto: Bullit Marquez / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Junrey Balawing måler 59,93 cm på strømpelesten og er eldst av fire søsken - alle av normal vekst - fra landsbyen Sindangan på øya Mindanao sør på Filippinene.

- Offisielt er han verdens laveste mann, sier sjefredaktør Craig Glenday i Guinness Rekordbok, som målte Balawing foran jublende slektninger og landsbyfolk i Sindangan søndag.

Balawing overtar tittelen som verdens korteste mann fra Khagendra Thapa Magar fra Nepal, som i 2010 ble målt til drøye 67 cm.

- Tusen takk til dere alle for at dere støtter sønnen min, verdens korteste mann, sa Junreys far, Reynaldo, til det fremmøtte pressekorpset.

Deretter blåste 18-åringen ut lyset på fødselsdagskaken han hadde fått, før han med en spak stemme vendte seg mot folkemengden og sa «Kapoy» - «Jeg er trøtt» på den lokale dialekten.

Trenger gåhjelp En stor skare tilhengere, blant dem flere politikere, overvar den offisielle målingen søndag. Og Junrey Balawing fikk ikke bare heder, ære, diplom og kake, for de fremmøtte ga ham også bunker av pengesedler, som den kortvokstes foreldre sa ville puttes i familiens skrinne sparebøsse.

Junreys far sier han alltid har visst at hans sønn var spesiell. Junrey var en skrøpelig unge, og sluttet å vokse da han var to år gammel, uten at lokale leger kunne forklare hvorfor, forteller Reynaldo.

18-åringens mor, Concepción, sier Junrey har problemer med å stå på beina over lengre perioder, og at han trenger hjelp til å gå.

Først sendte foreldrene gutten sin på vanlig skole, men der var han ikke trygg. De andre barna brukte å flokke seg rundt ham og en gang førte nysgjerrigheten deres nesten til at Junrey ble klemt i hjel mellom dem, forteller slektninger.

Bringer lykke Den lille mannens onkel, Paulino Empag, som også er sjef i landsbyen, sier at venner og slektninger er veldig beskyttende overfor Junrey. Noen av dem mener hans spesielle fysiske tilstand bringer lykke til bygdesamfunnet.

BURSDAG: Rekordmarkeringen ble holdt på 18-årsdagen til Balawing.Foto: Bullit Marquez / AP / SCANPIX
BURSDAG: Rekordmarkeringen ble holdt på 18-årsdagen til Balawing.Foto: Bullit Marquez / AP / SCANPIX Vis mer

- Han er en veldig spesiell gutt. Han sliter med å snakke og å stå oppreist, men han er Guds velsignelse til sin familie og til lokalsamfunnet, sier Empag.

Etter den offisielle kåringen søndag skulle familien dra hjem for å fortsette feiringen av Junreys attende fødselsdag.

- Nudler og kjøtt står klart. Vi er bare glade på hans vegne, sier onkelen.

Han håper nevøen vil gå i forgjenger Khagendras fotspor og utnytte sin nyvunne berømmelse til å berike sine foreldre økonomisk.

- Khagendras rekord var en velsignelse for ham og hans familie. Han underholdt alle han møtte med dans og sprell, sier Min Bahadur Rana Magar, som leder stiftelsen til mannen som nå bare er verdens nest korteste.

(NTB)

Foto: DENNIS M. SABANGAN / EPA / SCANPIX
Foto: DENNIS M. SABANGAN / EPA / SCANPIX Vis mer