Dette er verdens største steinbit

Belgier dro opp monsterfisk på 22,8 kg i Vest-Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tredje året han møtte opp for å fiske i Hasvik i Finnmark, fikk belgiske Hendrickse Roland et oppsiktsvekkende napp. Gråsteinbiten han dro opp, er den største som noensinne er fanget på stang, melder Finnmark Dagblad.

- Det var en belgisk gruppe med troféfiskere som tok den. Den veier 22,84 kg. Vi har fått bekreftet at det er verdensrekord, sier Mona Jacobsen Saab ved Hasvik Hotell til Dagbladet.no.

- Det er så stygg at den er vakker, ler hun.

Rekordfisken ble tatt bare 10 minutter med båt fra hotellet, der belgierne er gjester. Fangsten deres vil også bli registrert på fiskelaget «Team Hasvik Hotell», som fra før har verdensrekord også i torsk på stang. forteller Saab.

Mange troféfiskere kommer til området, som er kjent for rekordstor fisk.

Onsdag ettermiddag var lensmannen på hotellet og målte og veide havkjempen, slik at verdensrekorden kan godkjennes og registreres. Ifølge Saab har den store, men ikke spesielt pene, fisken slått forrige verdensrekord med hele fire kg, og den forrige norgesrekorden med åtte kg.

Gråsteinbiten er den vanligste av tre steinbitarter som finnes i Norge. Den er lett å kjenne igjen ved den lange ryggfinnen som strekker seg fra nakken og helt bak til sporen, og den er glad i å spise kråkeboller. Den er vanlig langs hele norskekysten, og er kjent som en delikatesse, ifølge fiskeri.no.

Men selv om det ble rekordfangst, blir ikke steinbiten lenge på Hasvik Hotell framover.

REKORDFISK: Hendrickse Roland fra Belgia viser stolt fram den rekordstore gråsteinbiten på 22,84 kg som han fikk på stang utenfor Hasvik i går. Foto: Eva Husby
REKORDFISK: Hendrickse Roland fra Belgia viser stolt fram den rekordstore gråsteinbiten på 22,84 kg som han fikk på stang utenfor Hasvik i går. Foto: Eva Husby Vis mer

- Fisken er på vei til Tsjekkia for utstopping. Den kommer tilbake for å bli utstilt her på hotellet, lover Saab.

Dette er verdens største steinbit
STORKJEFTET: Gråsteinbiten er på vei til utstopping for å bevare dette gliset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer