Nye reiseråd:

Dette er verstingene

I dag blir det avgjort hvor du får lov til å reise karantenefritt videre i sommer. Her er oversikten over noen av landene som er hardest rammet i Europa.

BARCELONA: Svært mange mennesker benyttet forrige helg stranda Barceloneta i Barcelona. Dette til tross for at myndighetene har bedt folk om å bli hjemme på grunn av økende smittetall. Foto: Nacho Doce / REUTERS / NTB scanpix.
BARCELONA: Svært mange mennesker benyttet forrige helg stranda Barceloneta i Barcelona. Dette til tross for at myndighetene har bedt folk om å bli hjemme på grunn av økende smittetall. Foto: Nacho Doce / REUTERS / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange venter i spenning på hvilke land som blir «grønne» og hvilke som blir «røde» de neste to ukene, og klokka 14 i dag kommer svaret.

For to uker siden åpnet regjeringen opp for karantenefrie reiser til en rekke europeiske land, blant dem ferieparadisene Hellas, Spania og Kypros.

Folkehelseinstituttets grense for om landet kan åpnes eller ei, er at landet må ha færre enn 20 smittede per 100 000 innbyggere i løpet av de siste to ukene. I tillegg må færre enn fem prosent av testene være positive.

Allerede er det kjent at regjeringen sannsynligvis åpner for reise til noen svenske regioner. Likevel er det noen land i Europa som med stor sannsynlighet vil etterlates «ildrøde».

Ferieparadis er versting

Blant verstingene finner vi nordmenns feriefavoritt Spania, som mest sannsynlig vil bli satt i «rødt» fra og med lørdag.

Landet har hatt 30,9 smittede per 100 000 innbygger, ifølge tall fra Det europeiske smittevernbyrået ECDC.

Allerede tidligere denne uka meldte Folkehelseinstituttet at smitten øker i deler av Spania, men spesielt i de nordlige regionene Aragón og Catalonia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.