Dette er viktigst for velgerne

Høyres flaggsaker, skatter og avgifter og skolepolitikk, seiler opp som de viktigste sakene for folks valg av parti. Helse/sykehus og eldre er blitt mindre viktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette framgår av en meningsmåling MMI gjorde for Dagbladet i forrige uke.

Målingen viser store og raske endringer i folks holdninger.

I en tilsvarende måling i september i fjor svarte 47 prosent at helse/sykehus var viktigste sak ved valg av parti. Nå er den viktigst for bare 24 prosent.

Også eldreomsorg taper terreng, fra 16 prosent i september til 10 prosent nå.

Høyre opp

I dag svarer 15 prosent at avgiftspolitikk er viktigste sak for valg av parti. 15 prosent sier skolepolitikk er viktigst, mens 9 prosent sier at skattepolitikk er viktigste sak.

Dette viser at Høyres flaggsaker oppleves som stadig viktigere for velgerne, noe som igjen er med på å forklare partiets markante framgang på meningsmålingene.

Arbeiderpartiets satsing på sykehusreformen gir tydeligvis mindre uttelling. 8 prosent oppgir velferdsordninger for småbarnsforeldre - en annen av Ap's flaggsaker - som viktigst.

Kjønnsskiller

Målingen viser ellers klare skiller mellom menns og kvinners oppfatninger av hvilke politiske saker som er viktigst. Mens 23 prosent av alle menn mener avgiftspolitikk er viktig, er det bare 8 prosent av kvinnene som mener det. 19 prosent av kvinnene mener skolepolitikk er viktigst, mens 12 prosent av mennene mener det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer