- Dette er virkeligheten

Den kjente norske motefotografen Per Heimly mener det er hyklersk å skrike opp om den nye herointrenden innen motebilder. - Dette er en nødvendig utvikling. Bildene gjenspeiler virkeligheten, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Heimly har selv tatt fotografier med modeller som ser ut som usunne heroin-slaver. Selv beskriver han modellenes uttrykk som ulykkelige, usympatiske og slemme.

- Dette er en trend. Personlig synes jeg bildene i Calvin Klein-kampanjen er fantastisk bra. De er ingen illusjon og drøm dynket i pomp og prakt, sier den norske motefotografen.

Fra gata

For tida er Heimly i ferd med å etablere seg i London. Trenden blant motefotografene i London er en videreutvikling av heroinstilen. Uttrykket er hentet rett fra gata og det er slutt på hyllesten av overklasseliv og glamour. Han mener det er mindre løgn i den nye motestilen.

- Jeg har fått veldig bra respons på mitt mørke og dystre uttrykk hos trendblader som I-D og Arena.

Typisk politiker

Per Heimly mener at det endelig er på tide at motebilder gjenspeiler virkeligheten og på den måten setter søkelys på et problem.

- Jeg er for total ytringsfrihet. Moten og motebilder er også et meningsuttrykk og en kommentar, sier han.

Heimly skjønner at folk reagerer, men mener det er for enkelt å gi motebilder skylden for et samfunnsproblem.

- Det er det samme som når folk ser en voldsfilm og etterpå går hen og dreper mor og far. Det er altfor enkelt å gi filmen skylden, men det er typisk politikere å koste den egentlige årsaken under teppet.

ULYKKELIGE: Fotografen Per Heimly beskriver modellenes uttrykk som ulykkelige, usympatiske og slemme.