Dette er voldtektsmannen

Politiet i Oslo la lørdag kveld ut en tegning av mannen som er etterlyst i forbindelse med voldtekten av en ti år gammel jente på Korsvoll i Oslo fredag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta som ble utsatt for et seksuelt overgrep da hun var på vei til Korsvoll skole i Oslo fredag morgen, ga lørdag en mer detaljert forklaring til politiet om gjerningsmannen.

- Forklaringen er så detaljert at det er blitt det laget en tegning med tanke på offentliggjøring, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Jenta har beskrevet den norske mannen som 1,80 m høy, slank og med brune eller svarte øyenbryn. Mannen hadde på seg en mørk hip-hop lue med to lyseblå striper på ca. 1,5 cm. Jakken beskrives som pen, med nedbrettet krage og slag. Under jakken hadde mannen en mellomgrå genser med rund hals. Han hadde på seg mørke blå dongeribukser og et svart belte med firkantet sølvspenne.

- Det er også mulig at mannen røyker, jenta har forklart at det luktet røyk av ham, sier Rynning Aasen.

Jenta ga også en annen opplysning lørdag:

- Mannen sto og holdt på en liten piassavakost med rød bust da hun så ham på stien, på snarveien til skolen. Denne kastet han fra seg i det han tok kontakt med henne. Kosten er ikke funnet, sier Rynning Aasen.

Politiet fikk lørdag flere tips om saken, men ingen som førte nærmere en gjerningsmann.

- Vi håper fortsatt på flere tips, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen.

NTB

<B>ETTERLYST: Jenta har beskrevet den norske mannen som 1,80 m høy, slank og med brune eller svarte øyenbryn. Mannen hadde på seg en mørk hip-hop lue med to lyseblå striper på ca. 1,5 cm.