Laila Anita Bertheussen:

Dette er Wara-saken

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer siktet i trusselsaken.

Det har vært fem tilfeller av trusler og hærverk mot boligen til Tor Mikkel Wara og hans familie de siste månedene, som er offentlig kjent. I tillegg har det vært flere hendelser som til nå er holdt hemmelig. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Det har vært fem tilfeller av trusler og hærverk mot boligen til Tor Mikkel Wara og hans familie de siste månedene, som er offentlig kjent. I tillegg har det vært flere hendelser som til nå er holdt hemmelig. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har de siste månedene brukt store ressurser i jakten på den eller de som har stått bak nedtagging, hærverk og forsøk på ildspåsettelse av bilen og huset til justisminister Tor Mikkel Wara, samt trusler mot statsråden.

Under en pressekonferanse torsdag ettermiddag bekrefter PST-sjef Benedicte Bjørnland at PST har siktet Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, for overtredelse av straffelovens paragraf 225 - bokstav b, for å ha foretatt noe som retter mistanke om at en straffbar hendelse har blitt begått - uten at den er det.

- Siktelsen gjelder brannen som fant sted natt til søndag 10. mars, i familiens bil, som sto parkert på bopæl i Oslo. Vi mistenker at siktede selv har påsatt brannen, og ved det har gitt inntrykk av at brannen er påtent av en eller flere ukjente gjerningsmenn, sier Bjørnland.

Bertheussen ble pågrepet i dag. Forholdet etterforskes i sammenheng med tidligere trusler mot justisministeren, men Bertheussen er ikke siktet for tidligere hendelser.

Siktelsen, slik den er nå, har en strafferamme på ett års fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer