- Dette falt ned som en bombe på fotballklubben

En trener slo mandag alarm etter å ha hørt at flere av spillerne skal ha blitt berørt av sportssjefen i klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Tidligere i dag kom nyheten at en idrettsleder i et idrettsmiljø på Sørlandet er varetektsfengslet i fire uker i full isolasjon, siktet for å ha seksuelt misbrukt flere gutter i alderen 12 til 17 år.

- Denne saken falt ned som en bombe på oss, sier nestlederen i den aktuelle sørlandsklubben til Dagbladet.no.

Han forteller at de fikk vite om saken på mandag denne uka.

- En av trenerne våre varslet om at det skal ha foregått noe alvorlig mot spillerne. Det er snakk om berøring, sier han.

Varslet om to lag
Klubben samlet umiddelbart inn til et møte og kontaktet politiet neste dag for å få hjelp i saken da de skjønte at dette kunne dreie seg om alvorlige overgrep.

Torsdag morgen ble sportssjefen i 30-åra pågrepet i sitt hjem. Guttene som skal være offer i saken spiller fotball på lag for spillere som er født i 1995 og 1996, opplyser klubben til Dagbladet.no.

Nå har klubben satt i verk et lite kriseteam som skal ta seg av håndteringen av barna og foreldrene.

- Dette er et stort sjokk for oss alle. Men vi forsøker først og fremst å ta vare på barna og foreldrene i denne situasjonen, sier nestlederen, som ikke ønsker å opplyse om de har vært i kontakt med siktede etter at saken ble kjent.

Han forteller at det er mye frustrasjon i klubben etter at nyheten smalt.

- Denne klubben har et fantastisk renommé. Denne personen som er siktet har alltid vært et arbeidsjern og har alltid vært en kjemperessurs for oss, sier han.

Sendte ut politiattester
Mannen har hatt ansvaret for å ivareta det sportslige i klubben. Han står også oppført som utvikler hos flere av laga på klubbens hjemmesider.

Han har blant annet de siste månedene hatt delansvaret for å sende ut politiattester til politiet på vegne av trenerne i klubben.

Den siktede skal selv ha hatt en plettfri vandel. Mannen er nå suspendert fra sin stilling i klubben. Klubben opplyser i kveld at en fest som skulle arrangeres neste uke er avlyst.

Samtykket til fengslingen
Den siktede mannen har vært i avhør hos og vil bli avhørt ytterligere senere.

- Jeg vil ikke på nåværende tidspunkt kommentere hvordan han stiller seg til siktelsen, sier mannens forsvarer, Ben Fegran i Advokatfirma Tofte & Co til Dagbladet.no.

Han opplyser at hans klient ikke kommer til å anke fengslingskjennelsen om fire uker i varetekt under full isolasjon med brev- og besøkskontroll.

- Han samtykket til fengslingen, sier Fegran.