Dette fant Helsetilsynet

Personale mangler, sår blir ikke stelt og folk får feil medisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eksempler fra rapportene til Helsetilsynet:

«Søknader og vedtak om pasienten er underskrevet av pasienten selv også når denne er dement.» Helsetjenester til aldersdemente, Høyås bo- og rehabiliteringssenter 2002.

«Hjelpepleier oppdager sår 10.01.03 som ikke har vært stelt siden 20.12.02, og medisindosetter har inneholdt feil medisin.» Helsetjenester til aldersdemente, Risenga bo- og omsorgssenter 2003.

«Pasienter fikk i jula svært begrenset eller intet medisinsk behandlingstilbud, tidvis uten tilsyn av helsepersonell. Det samme er planlagt i påsken.» Wolla Gårds opptreningssenter AS 2002.

«Medisinskapet står med nøkkelen i låsen. Skapet befinner seg i kontorfløyen med stor trafikk av både ansatte og pasienter. I skapet lå Stesolid, Imovan og Rohypnol.» Wolla Gårds opptreningssenter AS 2002.

«Avdelingsledelsen mener virksomheten balanserer på kanten av det forsvarlige. Vi antar at driften i korte perioder må karakteriseres som uforsvarlig.» Medisinsk avdeling, Bærum sykehus 2002.

«Det blir ikke gitt opplæring eller trent på håndtering av akutte situasjoner. Det finnes ikke utstyr for slik trening.» Lykkeliten fødestue, Blefjell Sykehus 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer