Rekordbeslag av kokain:

Dette fant politiet hos Bama

Tolletaten og Oslo politidistrikt har beslaglagt 820 kilo kokain - det største kokainbeslaget i norgeshistorien. Politiet har en sterk mistanke om at narkopartiet egentlig var tiltenkt et annet marked enn det norske.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag meldte politiet at Tolletaten hadde gjort et beslag på over 800 kilo kokain ved et av Bamas anlegg i Oslo, til en anslått verdi på flere hundre millioner kroner.

Beslaget er det største som er gjort i Norge noen gang.

Funnet ble gjort etter tips fra politiet i Tyskland, som førte til manuell kontroll av et hundretall fruktkasser, der et titall av dem inneholdt kokain.

Politiet etterforsker saken med «full styrke».

- Det er en løpende etterforskning - både for å undersøke hypotesen om at knytinger til et eventuelt norsk narkotikanettverk, men også hypotese om at dette er feilsendt og var tiltenkt et annet marked, sier Arvid Utby, seksjonsleder ved Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Uvanlig i norsk målestokk

- Hva er det som gjør at politiet mistenker at partiet kan ha blitt feilsendt?

- Til dels kvantumet, som er uvanlig norsk målestokk, og til dels informasjon som vi har fått gjennom vårt internasjonale samarbeid. Vi har en sterk hypotese om at dette er feilsendt, men vi utelukker likevel ikke at det var tiltenkt det norske markedet, svarer Utby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer